Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Arvid_2
MEDLEM

Likviditetsprognos baseras på början av veckans saldo

Hade just ett produktivt chatt med supporten angående felaktig likviditetsprognos.

 

Det visar sig att prognosen skapas vid veckan början och är statisk under veckan oavsett vidare bokföring.

 

Informationen vid "i" knappen i prognosen hävdar att prognosen är baserad på dagen bankkonto och det är fel: den är som sagt baserad på saldot vid veckans början. Chatten instämmer att den borde ändras.

 

Förklarar det några av de klagomål jag sett (och bidragit) i chatten?   Rösta och/eller kommentera

14 SVAR 14
Khedron Wilk
CHAMPION

"Say WHAT???"

 

Lustigt, länge sedan jag försökte bli klok på Likviditesprognosen - jag tycktes aldrig fått den att stämma med min egen överslagsräkning. Det här är ju en intressant teori. Och inte så lite galet om det stämmer.

Micke Pett
MEDLEM

Ett bokföringsprogram utan en möjlighet till egna inställningar och som default dessutom ALLTID visar fel är helt värdelös.

Av detta skäl kommer jag sluta använda Visma.

Visma är helt uppenbart inte en leverantör som förstår sina kunders verklighet.

Likviditetsprognos är ju en företagare absolut viktigaste vertyg för beslut och framdrift.

My Janhall
ANSTÄLLD

Hej på er!

Vill flika in i tråden här så ni vet att detta är något som ses över. Vi håller på att undersöka likviditetsprognosen samt ser över hur vi skulle vilja att den fungerar framåt och vad det gäller i-knappen är detta ett eget separat ärende hos oss som vi också ser över. Jag kan uppdatera här när jag har mer information kring vad som gäller för den informationsknappen. 

/My 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Min prognos har stämt jätte bra tills för ca 2 veckor. Nu visar den ca 10.000 för lite om man jämför med företagskontot. Det slår rätt mycket då jag inte har så stor omsättning. Är detta en bug i programmet? Hur gör jag för att säkerställa att det inte är något inmatnings fel. 

Hej @Fd medlem

Nej, vi ska inte ha något allmänt fel i likviditetsprognosen just nu. Likviditetsprognosen är en prognos som visar hur veckan bör se ut med tanke på ej förfallna, obetalda kund- och leverantörsfakturor samt kommande löne- och skatteutbetalningar (undantag från semester). Denna prognos görs i början på veckan och förändras inte under tiden du bokför utan tas först med inför nästa vecka när en ny prognos görs baserat på den veckans siffror. 

Är det fortfarande helt fel med hänsyn till infon ovan så kan vi kika på det tillsammans med dig, men det är lättare om du kontaktar oss direkt via telefon eller chatt så vi kan se hur det ser ut direkt i ditt program. 🙂 

Trevlig helg!
/My 
 

Hej My

 

My,


Det du säger är  korrekt och utifrån sättet rapporten fungerar har du helt rätt, men det är inte hela sanningen.

 

Likviditetsprognosen är baserad på saldo i början av veckan, men i "i" rutan vid prognosen står att den är baserad på dagens saldo vilket stämmer med kunders förväntan eftersom allt annat i appen baseras på aktuellt saldo (under förutsättning att alla bankhändelser registrerats). Det är ett känt fel som skapar förvirring, således är det befogat att kunder tycker att prognosen är felaktig.

 

Mitt förslag är att ni främjar kunders förtroende för er/systemet genom att inte sopa under mattan med att prognosen är missvisande.

 

Problemet är ju känt hos er och åtgärdas. Du kanske kan lägga upp ärendenumret här i chatten så alla vet att ni jobbar på det?

 

mvh

 

-Arvid

Hej Arvid, 

Ja mitt svar ovan är främst till för att felsökningen efter dessa 10 000 ska gå så smidigt som möjligt, där jag även angivit att saldot baseras på veckans början.

Som uppmärksammat av dig och bekräftat av oss så finns det ett ärende på att informationsrutan har felaktig text som skriver att det baseras på dagens saldo, detta är något som vi jobbar på att lösa. Ärendenumret är 1925679. 

/My 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Jag anser också att prognosen utelämnar en hel del saker och blev otroligt glad över att ni jobbar på en lösning.

Jag var i kontakt med chatten idag ang detta och i mitt fall så visar prognosen 2 helt olika utfall beroende på om man filtrerar visning /månad eller /vecka. Väljer jag att kolla /månad så kommer jag att få negativ likviditet i augusti medans om jag filtrerar /vecka och väljer augusti så har jag positiv likviditet med rätt så stor summa.

 

Det är minst sagt skum eller så är det jag som inte förstår skillnaden

Hej!

 

Flikar in här i tråden för att meddela att detta är något vi tittar på. Vi återkommer här i tråden när vi har en uppdatering. 

 

Önskar er en fin midsommarhelg!

 

/Agnes 

 

 

Hittar du ett inlägg som du gillar eller som har hjälpt dig? Ge det en like eller markera det som en 'Godkänd lösning' för att sprida vidare kunskapen till andra användare här i forumet 🙂

Hos mig vill prognosen dra moms i februari. Mitt bolags absolut största likvid under året. Har brutet räkenskapsår och betalar moms i december. 

 

Fundamentalt kan man ju tycka.

Hej Anonym_2018,

Vi har inte stöd för brutet år i likviditetsprognosen så det är därför du inte får det att stämma. 

Hör gärna av dig om du vill att vi gör om din tråd till en idé på förbättringsförslag så hjälper vi i forumgänget dig gärna med det. 

 

/Tinna

 

Victor Jonasson
APPLICATION SPECIALIST

Hej,

 

Från 1a Juni har vi förbättrat de uträkningar som görs i likviditetsprognosen och även ändrat hur informationen visas så den blir mer pålitlig och enklare att använda.

Prognosen beräknas på dagens saldo på dina bankkonton plus dina väntade inbetalningar. Från detta dras väntade utbetalningar för leverantörsfakturor, löner, moms och skatter.

 

Beräkningsformel likviditetsprognos: Aktuellt saldo på samtliga konton + obetalda kundfakturor som förfallit - obetalda leverantörsfakturor som förfallit - obetalda momsinbetalningar - ej utförda löneutbetalningar - obetald löneskatt - obetalda sociala avgifter.

 

(Tänk dock på att informationen kan bli missvisande om du har många eller gamla förfallna fakturor som inte blivit matchade. För bästa resultat är det rekommenderat att du matchar alla förfallna fakturor i programmet.)

 

/Victor

Kollade snabbt 220918 kommande löneutbetalningar på alla kunder jag har i e-ekonomi inge kommande löner är uppbokade idag hos någon av mina kunder. Jobbar som redovisningskonsult ...

När kommer dessa in i likviditesprognonsen det är av större betydelse..efter semestertider mm.

Skulle vilja se kommande beräknade löneutbetalningar v.38  senast 220910.

Det är en större post hos många företag och bör vara med i prognosen.

Övrigt så är det ett utmärkt verktyg att jobba med om man har bankkopplingen.

Borde även finnas med  i Visma  Ekonomiöversikten som prognos över kommade likvitet mm. 

Lite att utveckla, prognoser kommer bli viktiga för att simulera kassflödet framåt i tiden.

Hej Ekonomikontoret On-line!

 

Tack för att du kommer med bra input till oss. 

Från och med 1/4 flyttade vi idéhanteringen från forumet in till respektive produkt, vilket innebär att du nu kan lägga din idé till oss direkt inne i Visma eEkonomi via knappen Feedback & förslag.

 

Jag kan tyvärr inte lova att detta är något som kommer att implementeras, men alla önskemål som lämnas i produkterna tas emot av vår utvecklingsavdelning som ser över och utvärderar.

 

Önskar dig en fortsatt fin måndag!

/Tinne