Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

fredrikelliot
NY MEDLEM

Likviditetsprognosen exkluderar övrig löneutbetalning

Likviditetsprognosen i Visma eEkonomi Pro på startsidan är toppen för att få en känsla för den kommande likviditeten. Det vore såklart toppen att få in lite maskinlärning som kan analysera månatliga, återkommande utbetalningar utan faktura (som blir svåra att få in i prognosen annars).

 

Det som inlägget egentligen handlar om är en felberäkning i prognosen. Likviditetsprognosen tar höjd för löneutbetalningar, men exkluderar lönearter. Vid en större ersättning för utlägg (som vi enkelt betalar ut med Visma Lön Smart är det såklart viktigt att denna utbetalning syns i sin helhet på prognosen. Den inkluderar dock endast den del av lönekörningen som faktiskt innebär förvärvsinkomst. 

Så: Inkludera alla olika delar av utbetalningar i lönekörningar i likvidetsprognosen.

 

 

1 SVAR 1
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @fredrikelliot 

 

Tack så mycket för ditt värdefulla input och dina förbättringsförslag! 

 

Härligt att du uppskattar Likviditetsprognosen i Visma eEkonomi Pro och vi tycker att dina tankar kring att integrera maskinlärning för att analysera månatliga, återkommande utbetalningar utan faktura är intressanta. Jag vidarebefordra detta till vårt utvecklingsteam för att undersöka möjligheterna att inkludera dessa detaljer på ett mer omfattande sätt.

 

För snart två år sedan flyttade vi hela önskemålsfunktionen från forumet direkt in i respektive produkt och om du kommer på något mer som kan förbättra programmet får du gärna registrera ditt önskemål själv direkt till våra utvecklare. I Visma eEkonomi finns det en knapp längst ned på sidopanelen som heter Feedback och förslag. Klickar du på den knappen kommer du till förslagssidan i Visma eEkonomi. Tryck sedan på den gröna knappen Lämna förslag. Du kommer då att länkas vidare till ett formulär där du kan lämna ditt önskemål. 

 

Tack än en gång för din feedback – det är genom sådana insikter vi kan göra Visma eEkonomi ännu bättre och mer användbart för våra kunder ,

 

/Tinna