Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

GuruKonsulten
UTFORSKARE

Lönedragning ger felmeddelande

Jag har lönemodulen i Visma eekonomi aktiverad och när jag gör lönebesked så anger jag utbetalningsdatum den 25:e. I min bank SEB anger jag utbetalningsdatum 25 men det innebär att pengarna dras några dagar innan, t.ex. 21 som är det datum lönedragningen då är bokförd på. När jag sedan försöker matcha den löneutbetalningen mot det bokförda datumet banken har dragit pengarna på får jag följande felmeddelande: "Datumet på banktransaktionen är tidigare än datumet på den matchade händelsen. Vill du ändå fortsätta?"

Hittills har jag då ändrat till 25 för att slippa felmeddelandet, men det känns inte helt rätt det heller. Hur bör jag göra och är det inte fel i programmet som ger den här varningen?

 

 

 

 

Den här frågans innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 2022-09-02.

1 SVAR 1
My Janhall
ANSTÄLLD

Hejsan, 

Jag kikade på detta och det stämmer att du får en varning. Du kommer däremot förbi varningen och kan fortsätta ändå, det är bättre att göra det än att ändra på datumet eftersom bokföringsdatum då misstämmer med kontoutdraget.
Men mitt bästa tips är att vända på det och lägga rätt utbetalningsdatum direkt när du skapar lönebeskedet. Utbetalningsdatumet på lönebeskedet ska matcha när utbetalning görs på banken. Därmed är varningen korrekt av programmet eftersom Visma eEkonomi tänker att utbetalningsdatum står som den 25:e i lönebeskedet och vill därmed kontrollera en sista gång innan det bokförs. 

Ha en fortsatt fin torsdag! 🙂 
/My