Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Matchning av kortinbetalningar i Visma eEkonomi

Hej, Vi får in en hel del kortinbetalningar via kortföretaget Stripe. Tanken var att i matchningsvyn (efter att man manuellt bokfört Stripe-avgiften) kunna bokföra resterande klump mot 1580 istället för att matcha varje enskild kundfaktura (alla är ju betalda av kunderna redan, det är ju bara kortfordran som kvarstår innan matchning av inbetalningarna). Enligt er support går inte detta i dagsläget. Undrar om detta är något som ni funderar på att utveckla eftersom detta skulle effektivisera vårt arbetsflöde. Tack på förhand!
5 SVAR 5
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej Josefine! 

Dessa betalningar som du får in via Stripe, hamnar de som varsin enskild betalning under Kassa- och bankhändelser i eEkonomi? Eller får du in alla betalningar under t ex en månad i en klumpsumma? 

Läggs även fakturorna upp automatiskt i eEkonomi eller skapar du kundfakturor själv i eEkonomi? 


Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!

Jag har en liknande fråga som jag söker svar på. Vi har startat ett AB som kommer sälja via webshop både till svenska och internationella kunder, både företag och privatpersoner. Vi har visma eEkonomi som bokföringsprogram och Stripe som betallösning. Vad jag kan se så kan man inte importera bankhändelser från Stripe som man gör från sin vanliga bank, och ingen annan integration heller. Är det något som kommer komma?

Jag har hittat många frågor och svar här på forumet om hur man ska bokföra när man har webshop och betaltjänst, på vilka konton osv, men om man hypotetiskt har mycket trafik och säljer många artiklar till många unika kunder, svenska och utländska, varje dag så blir ju arbetet att manuellt bokföra detta varje dag ganska belastande. Skulle man kunna klumpa ihop köp från en viss kundtyp (momskod) till en verifikation i Visma som hänvisar till Stripes register av alla unika köp? Om man bokför med kontantmetoden. Det skulle kunna underlätta något. Kan ni tipsa om något där man kan lära sig mer om hur butiker, både fysiska och e-handel hanterar den dagliga bokföringen? Jag förstår inte hur små butiker hinner alternativt har råd att sköta bokföringen manuellt. 

Mvh
Martin
Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

Jag skulle vilja börja med att kontrollera med dig hur du har fått in dessa transaktioner i eEkonomi. Får du in varje transaktion för sig under Kassa- och bankhändelser? Och hur ser det ut med kundfakturorna, är det några du skapar upp inne i Visma eEkonomi eller i Stripe? 

/Nellie 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!

Jag har ju kapat en tråd här, men den usprungliga postaren verkar inte ha skrivit på 9 månader, så jag utgår från att du frågar mig nu Nellie 🙂

Vi har inte lanserat vår tjänst ännu, så inga transaktioner har ägt rum ännu. Men såhär kommer det funka:

Vi har stripe som betaltjänst. Våra kunder betalar i webshopen med sitt kontokort - pengar kommer in till vårt stripe-konto - En gång per månad betalar Stripe ut saldot från vårt konto minus transaktionskostnader till vårt bankkonto i SEB. Alla köp görs med direktbetalning med kontokort, faktura/kvitto skapas automatiskt av webshopen med data som kunden fyller i och data från oss och stripe. 

Så det som blir problemet är att om jag importerar bankhändelser (klistra in kontoutdrag) från vårt bankonto i SEB så får vi endast med de månadsvisa utbetalningarna från Stripe, och inte de underliggande enskilda köpen. Vi säljer bara en produkt, det som kan skilja är om kunden är företag eller privatperson och från vilket land man handlar, detta påverkar momsen, så detta måste ju bokföras på något sätt. Min undran är, finns det något enklare sätt än att manuellt bokföra varje enskild bankhändelse (kortköp) från Stripe?

Mvh
Martin

Hej Martin!
Ursäkta lite sent svar här, men liknande frågeställning diskuteras i tråden: https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/bokfora-kortavgift-stripe

Även om den tråden är lite äldre så tycker jag att det sättet funkar att hantera det på!
/Anna
Anna Svensson
~Content producer, Visma lönefamilj~