Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
UTFORSKARE

Någon med Swedbankerfarenhet

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-01-23 13:22 )

Hej! Jag har en transaktion på företagskontot med följande uppgifter från Swedbank : Transdatum 2018-12-30 Valutadatum 2018-12-30 Bokflringsdatum 2019-01-02.
Kommer den transaktionen på 2018 eller 2019?
Tänker hur engagemangsspecen ser ut.
Har dåliga erfarenheter av denna bank så det lär dröja innan jag får en engagemangsspec, det slutar varje år med att jag måste försöka hitta någon bekants bekant som jobbar på den banken för att få ut den! Jag kan tömma alla konton i bolaget men eng.spec? No, no...:))

5 SVAR 5
Highlighted
CHAMPION

Re: Någon med Swedbankerfarenhet - eEkonomi

Jag tror eEkonomi tolkar Bokföringsdatumet som det som skall vara styrande. Så det borde bli 2019-01-02 i detta fallet. 

Vad händer om du kopierar den kontoutdragsraden och klistrar in det som en bankhändelse i eEkonomi? Låta eEkonomi ta reda det åt dig så att säga?


Är Swedbank-kund. Förra året fick vi beställa eng.spec två gånger innan vi fick någon. I år räckte det men en gång och den kom snabbt, två dagar senare. Så kanske det kommer fungera bättre även för dig i år? 🙂 Beställde via Internetbanken, finns under menyn Startsida -> Beställa tjänster.


Bara för säkerhetskull, så du inte blandat ihop kolumnerna och datumen: Våra kontoutdrag har ordningen: Bokf.datum Transdatum Valutadatum

(Sidonotering: banker som skickar allt på papper... 😞 )


Highlighted
CHAMPION

Re: Någon med Swedbankerfarenhet - eEkonomi

Tillägg: Tolkade det sm att du ville veta vilken sida av årskiftet du ville veta transaktionen kommer bokföras på för att kunna matcha den ekonomiska ställningen mott eng.spec. Du får säga till om jag missförstod och om mitt svar blev "God dag yxskaft!". 🙂 
Highlighted

Re: Någon med Swedbankerfarenhet - eEkonomi

Det du beskriver tyder på en kostnad som debiteras i efterhand då valuteringen ligger på 2018 för banken själv som betalningsmottagare men texten för transaktionen är en bra vägledning, t ex 
Ränta som debiteras i efterhand, kreditavgift som debiteras i förskott, 

Mikael
Highlighted
UTFORSKARE

Re: Någon med Swedbankerfarenhet - eEkonomi

Tack! Då kan jag vänta ett par dagar till och hoppas på att eng.specen kommer. Jag jar beställt den på samma sätt som du men om den kommer...tja...som sagt, jag har dåliga erfarenheter. Ja, valutadagen styr ränteberäkningen (är ju ett tag sedan den fanns men för skuldränta vid kredit har den en funktion). För
mig är transen en kortbetalning gjord den 30:e för att kag ville ha den på 2018. Sedan säger sig Swedbank vilja ha den på bokföring i sina böcker den 2 jan-19. Det ställer till det för mig. Får kanske ”justera” bankens eng.spec om/när den kommer..
Highlighted
CHAMPION

Re: Någon med Swedbankerfarenhet - eEkonomi

Rättelse: Får ta tillbaka det där med att jag fick engagemangsspecen snabbt i år. Hade på något sätt blandat ihop det med ett helt annat papper från banken ser jag nu.