Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Eagle_
NY MEDLEM

När skatteverket betalat ut rut, hur bokförs detta?

Jag har delbetalda fakturor från rutkunder. Skatteverket har nu betalat den del som jag ansökt om, men hur bokför jag detta? Jag har läst om att man kan matcha men det funkar inte för mig utan jag kör manuellt. Kan jag bara markera fakturan som slutbetald? Hur bokför jag själva inbetalningen till kontot från skatteverket?
5 SVAR 5
Annica
NY MEDLEM

Om fakturorna är delbetalda i programmet måste det gå att matcha restbeloppet mot utbetalningen från skv. Antingen via bankhändelser eller manuellt.

Äntligen har jag förstått hur man gör men en faktura blev inte matchad mot skatteverket (innan jag fattade hur man gjorde). Den är bara bokförd som slutbetald. Måste jag rätta till detta och HUR gör man då alternativet korrigering inte finns.

Om du tidigare bokförde den som betald gjordes det mot ett konto, gissningsvis bankkontot. Eftersom du nu har fått slutbetalningen bör därför bankkontot i bokföringen numera stämma mot vad bankens saldo, så ingen övrig ändring borde behöva göras. 

Problemet var att när jag bokförde mot skatteverkets rutinbetalning så saknades det 630 kr, den felaktigt bokförda kundfakturan fanns inte längre att matcha mot eftersom den är slutbetald. Hur gör jag nu?

Som jag skrev tidigare borde din bokföring ha misstämt på bankkontot när du hade betalt hela fakturan i programmet fast inte hela beloppet hade kommit in på bankkontot. Detta har nu rättat till sig automatiskt när du fått rutbeloppet. Så du ska inte behöva göra något mer.