Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Robert Behnke
MEDLEM

Önska gamla version av Visma Lön tillbaka

Hej,

 

finns möjlighet att får den gamla varianten av Visma Lön tillbaka? Det har varit så mycket enklare förut. 

 

Den nya varianten är helt skit. Var kan jag skriva ut lönebesked som anställda får via e-mejl? 

 

Mvh Robert

10 SVAR 10
Robert Behnke
MEDLEM

Hittat. Men varför står nu bruttolön med arbetsgivaravgift som summa för en anställd på besked? Finns någon inställning för ändring? 

Hej @Robert Behnke 

Tack för att du hör av dig till oss.

Jag kikade i våra andra löneprogram och vi visar arbetsgivaravgifterna på lönebeskeden även där.  

 

HIttade information hos Skatteverket där de skriver:

"Du som är arbetsgivare ska vid varje löneutbetalning lämna uppgift till dina anställda om vad du redovisat i arbetsgivardeklarationen för deras räkning."


Önskar dig en fin vecka och välkommen tillbaka till forumet.

 

//Tinna

Robert Behnke
MEDLEM

Hej Tinna, 

 

på alla Lönebesked som jag skrev med Visma förut fanns:

Timlön 

Summa bruttolön

Preliminär skatt

Summa skatt

Nettolön

 

På den aktuella versionen finns nu:

Perioden
Bruttolön 
Bruttolön inkl. arbetsgivaravgift
Förmån 
Skatt 
Nettoavdrag 
Nettoersättning 
Öresutjämning 

 

Jag som småföretagare med 1 anställd tycker det har varit lättare förut och jag vill gärna har tillbaka den tidigare varianten av lönebesked. 

Hej

 

Jag förstår vad du menar och vi kommer framöver att arbete vidare med att förbättra Visma Lön Direkt så det blir färre klick särskilt för företag med få anställda.

 

Dina tankar är viktiga för oss och du är välkommen att registrera dina önskemål som är värdefulla för oss när vi fortsätter utveckla Visma Lön Direkt.
 

Önskemål och förbättringsförslag gällande Visma Lön Direkt hanteras på första sidan i Visma eEkonomi. 

I Visma eEkonomi finns det en knapp längst ned på sidopanelen som heter Feedback och förslag. Klickar du på den knappen kommer du till förslagssidan i Visma eEkonomi/Visma Lön Direkt. Tryck sedan på den gröna knappen Lämna förslag. Du kommer då att länkas vidare till ett formulär där du kan lämna ditt önskemål.

 

Stort tack för att du hörde av dig. 

//Tinna

 

Magnus24
MEDLEM

Hej,

 

Jag kan bara hålla med Robert. Jag blev nyss "tvingad" att migrera till den nya lönemodulen:

 

  • Mycket klickande för det jag upplever som ingen förtjänst för mig som småföretagare, som mest skapar osäkerhet för mig. Visma Lönebesked skaffade jag för att det förenklade för mig. Nu är jag inte lika säker.
  • Nya uppgifter som måste fyllas i (bokföringsdatum? Detta kunde visma hålla reda på förut, oklart vad man ska fylla i - det framgår inte någonstans)
  • All lönehistorik för en anställd från det tidigare lönebesked systemet verkar vara borta nu? Det var ändå lite bekvämt att kunna bläddra bland föregående år ibland. 
  • De gamla lönebeskeden för en anställd verkar inte gå att få fram längre??? Detta ser jag nog som en av de värre "finesserna" som kommit med det nya systemet. Den dokumentation som fanns med där på den anställdes lönebesked är alltså som bortblåst i den nya digitala världen? Bara själva netto-beloppet som syns på verifikationen finns kvar. Tur att man är gammaldags och skriver fortfarande ut en del saker....
  • De nya Lönebeskeden på PDF ser minst sagt hemska ut. Har någon överhuvudtaget korrekturläst en utskrift? Radbrytningar på text man lägger till, ihopklämda texter i sammanställningen. Ja jag skulle då inte vara stolt över denna.
  • Texterna på återkommande lönerader under anställning går inte att flytta så att de ligger mellan de olika återkommande löneraderna, så man får lägga dessa i en klump på slutet om man inte vill hålla på och möblera om de på (varje?) lönekörning där funktionen uppenbarligen finns - och det vill jag förstås inte eftersom jag inte har behövt det tidigare.

Ja det var det första jag hittade under mina första minuters bekantskap med detta program.

 

Jag kan lämna någon positiv feedback också, och det är att arbetsgivaredeklarationen kan skickas automatiskt till skatteverket. Visserligen repeterades kontaktuppgifterna till en och samma person (mig) hela tre gånger när jag korrekturläste uppgifterna på skatteverkets hemsida, men kanske bättre det än ingen alls.

 

TIll sist så kan jag undra varför inte Visma kan registrera överföringen av skatt och sociala avgifter till skattekontot automatiskt, precis som att lönerna körs till bankkopplingen och fakturor som ska betalas?? Det skulle vara smidigt.

 

Mvh

 

/Magnus

 

Agatha Batarowicz
APPLICATION SPECIALIST

Hej @Magnus24 !

Tack för feedback, vi ska se över vad vi kan göra för att minska antal klick i programmet.
Du kan nå löneunderlag via Bokföring-Rapport-Underlag Fora, om du har skapat lönebesked för år 2022/2023 så ska dessa överföras till Lön Direkt.  Hade du önskat att kunna förhandsgranska lönebesked som har status överförda?

När det kommer till PDF-utskriften så är det som du nämner att alla rader är inte korrekt placerade, detta är något som vi jobbar med och kommer att förbättra.

/Agatha

MatteP
UTFORSKARE

Jag kan bara hålla med, den nya varianten är ett rejält nerköp! Varför krångla till något som har varit superenkelt? Jag vill fokusera på det jag kan och är bra på i mitt företag, inte på att lära mig ett komplicerat lönehanteringssystem. Jag använder eEkonomi just för att det har varit väldigt enkelt för oss med bara en enda anställd men nu verkar Visma vara på väg från tänket med att skapa en lättanvänd produkt. Som mjukvaruutvecklare vet jag att det är jättelätt att slå ifrån sig kritik från en upprörd användare men jag hoppas verkligen att ni inför ett super-enkelt-för-en-enda-anställd-i-företaget mode i detta nya system också. Bokföring för oss med enmans-företag är något väldigt rutinmässigt med samma verifikat-typer månad efter månad så krångla inte till det mer än det behövs, tack!

Hej @MatteP 

Vi tar med oss din feedback och fortsätter att se över och utveckla funktionerna i Visma Lön Direkt.  

 

Tack för att du hörde av dig och varmt välkommen tillbaka till forumet framöver.

//Tinna 

Agatha Batarowicz
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

Jag ville bara återkoppla till er om att vi nu har en härlig funktion i Visma Lön Direkt som heter Enkel lönekörning.
Med den nya funktionen kan du nu enkelt hantera löneutbetalningar med färre klick i programmet.

Klicka här för att se hur funktionen fungerar!

Lönebesked med status överförd går nu också att förhandsgranska som PDF-fil.


Ha en fin helg! 
/Agatha

MatteP
UTFORSKARE

Ett stort tack för att ni fixade detta och dessutom på kort tid 🙌!