Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Nisse K
MEDLEM

Problem med Kassa och Bankhändelser i eEkonomi Smart

När jag jämför saldot i Visma jämfört med banken så har jag märkt att det inte stämmer, och jag har hittat felet, som jag inte kan förklara på något sätt.

Den 21/5 stämmer saldot, men den 22 så har det ökat med 600 kronor i Visma, trots att jag inte har några transaktioner på kontot den dagen. Se de två bifogade bilderna för respektive datum för att se vad jag menar.
9 SVAR 9
Bertil73
MEDLEM

Jag antar att konto 1930 är ditt företagskonto i redovisningen. Kolla på 1930 med Kontoanalys under Bokföring på det datumet. Där kan finnas manuella transaktioner som inte finns under bankhändelser, som ändrar saldot du ser i bankhändelser.
Nisse K
MEDLEM

Tack,
Där fanns en del importerade verifikationer från en tidigare instans innan jag fick börja om av andra anledningar. Vad som däremot är spännande är att jag har dubbletter av en del verifikationer med samma verifikatsnummer t.ex A12 och A15 i bilden. Kan jag av misstag har importerat dom två gånger, eller är det något annat som spökar här?

Hur gör jag lättast för att få allting att stämma igen?Bertil73
MEDLEM

Dubletterna är ju både + och - så de verkar ta ut varandra?
Nisse K
MEDLEM

Jag tycker också det, men visar jag all info så är dom identiska på debet/kredit sidan så hur kan de då visa + på en och - på en?Tack, Nisse
Bertil73
MEDLEM

Skärmdump på konteringen?
Nisse K
MEDLEM

Du får ursäkta en nybörjare, jag har precis blivit kassör för en förening där den gamla kassören tyvärr inte längre är tillgänglig. Hur hittar jag konteringen?
Bertil73
MEDLEM

Förlåt, konteringen har du ju i bilden strax ovan, den missade jag. Verifikation A10, A11, A12 och A12 verkar ju ha med kund 145 att göra. Kolla konteringen av dessa, klicka på dem så fälls konteringen ut. Det märkliga är ju att summan av dessa verifikationer är noll. 300-300-300+300=0.
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Nisse,

De skärmklipp du har lagt här där du ser en lista över verifikationer och du har två verifikationer med tex A12 en med beloppet -300 och en med 300 kronor är inga dubbletter av varandra.
Utan så här ser det ut när man är under Bokföring - Kontoanalys - Huvudboken och gör en sökning på ett bokföringskonto.
Du har här sökt på konto 1930, det kontot dyker upp två gånger i verifikation A12, en gång i debet och en gång i kredit. Därför ser det i din lista ut som att denna verifikation är en dubblett för att kontot finns med två gånger och då får två rader.
Det gör det då verifikation A12 är en kvittning, alltså man har låtit fakturanummer 1046 kvittats bort mot fakturanummer 1009.

Jag håller med Fredrik att ta och granska historiken och de fakturorna som har skapats på kund nr 145 då beloppet på 300 kr verkar återkomma på dessa händelser.

Har du redan löst  det eller behöver du mer hjälp?

Ha en fin dag!
/Cecilia

Tack för svar,

Har inte löst det ännu, men ska se om jag kolla med någon annan i föreningen först, om vi kan reda ut det. Annars hör jag av mig igen.

//Nisse