Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Problem med matchning - eEkonomi

Hej!, Jag har kvittat en leverantörsfaktura delvis mot en som nu kom från banken i sin helhet. Vad jag kan se så går det ej att ångra kvittningen och nu kan jag inte matcha den eftersom det saknas 82kr. Hur gör jag? Väntar jag på att få en till kredit från samma leverantör som jag låter bli att skicka till banken och som jag kan kvitta mot eller vad föreslår ni?
3 SVAR 3

Re: Problem med matchning - eEkonomi

Hej Karina!

Jag är inte helt med på hur du menar att du gjort 🙂

Förstår jag dig rätt att du haft en debet leverantörsfaktura som du sedan kvitterat i eEkonomi mot en kredit leveranatörsfaktura? Men den ursprungliga debet leverantörsfakturan blev betald i sin helhet på banken? Använder du dig av bankkoppling? 

/Lovisa 
NY MEDLEM

Re: Problem med matchning - eEkonomi

Hej!

Ja, jag använder bankkoppling. Jag tycker dock inte att just kvittningar har fungerat optimalt, jag har fått kreditar som inte blivit kvittade pga att de blivit för gamla enl.bg. dvs att jag inte lagt in dem på tex. 30 dagar. Har då själv gått in och kvittat och då har det blivit fel. Nu har jag två poster som inte går att matcha pga att summorna inte går jämt ut. Jag tänkte vänta tills jag får nya kreditar men, nu vill revisorn skicka in momsredovisningen och då ska allt vara klart i Q2. 

Re: Problem med matchning - eEkonomi

Hej Karina,


Hur var tanken att de kreditfakturor som inte kvittades pga att de blivit för gamla skulle hanteras?


Blev det fel på grund av att du själv kvittade kreditfakturan mot en debetfaktura men att sedan betalningen på banken har skett på debetfakturans ursprungsbelopp? Har du i så fall i betalt för mycket till leverantören så kan du matcha din bankhändelse mot den återstående delen på debetfakturan och sedan boka upp resterande del som en fordran till din leverantör som du antingen kan använda till en kommande faktura, alternativt om du ska få pengar tillbaka. Tråden Överbetald leverantörsfaktura - eEkonomi förklarar hur du kan hantera det.


Om det inte har löst sig för dig än så rekommenderar jag dig att ta kontakt med oss genom sidan Kontakta oss för att kika vidare på det.


Trevlig helg!