Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Råkade lägga ingångsvärden som lönebesked

Jag har råkat lägga in ingångsvärden som lönebesked i form av vad jag hade tjänat än så länge detta året hos annan arbetsgivare. Jag har nu förstått att man inte ska göra detta för nystartade bolag - behöver jag åtgärda detta på något sätt?

14 SVAR 14
Roffakab
CHAMPION

Hej

 

Ja du behöver säkerställa att inga löneuppgifter från annan arbetsgivare kommer med i det nystartade bolagets löneredovisning och av misstag kommer med i en arbetsgivardeklaration.

 

Har du registrerat lönebesked med löner från annan arbetsgivare måste du makulera dessa.

 

Hoppas jag förstått din fråga rätt.

 

MVH

RoffaK

Fd medlem
Inte tillämpbar

Jag hittar inget sätt att fixa/makulera just ingångsvärden men de har i alla fall inte deklarerats i arbetsgivardeklarationen.

Hej

 

Tror tyvärr att jag missförstått din fråga och rubrik "Råkade lägga ingångsvärden som lönebesked".

 

Om du har möjlighet får du gärna förtydliga vad du menar med ingångsvärden.

 

MVH

RoffaK

Fd medlem
Inte tillämpbar

När man skapar ett lönebesked, får man välja mellan ingångsvärden och ordinarie lönebesked. Innan jag skapade mitt första ordinarie lönebesked, valde jag att lägga upp ingångsvärden - vilket jag inte borde ha gjort. Jag tolkade då ingångsvärden som hur mycket jag hade tjänat tills dess men hos annan arbetsgivare.

Hej

 

Ledsen men jag har inte arbetat med ingångsvärden så jag kan inte svara på din fråga. Hoppas någon annan har möjlighet att svarar dig.

 

MVH

RoffaK

Hejsan @Fd medlem

Det ingångsvärdena du lägger in i lön är till för är för att underlätta statistiken, lönebeskedet som du råkat skapa påverkar alltså inga bokförda värden eller deklarationer. Om du går till Lön - Anställda - klickar på den anställde - Statistik, så ser du det ingående värde som registrerats. Vill du att detta ska nollas igen så kan du skapa ett nytt lönebesked med typen ingångsvärden på samma person, här lägger du in samma lönearter och värden men med motsatta tecken. Om du till exempel valde Ingående balans Bruttolön som löneart och 10 000 som belopp, då väljer du denna löneart igen men med ett minus framför beloppet, när detta registrerats kan du gå tillbaka till Statistiken och kontrollera att alla ingående värden är noll igen. 

 

Ha en bra dag! 🙂
/My 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Tyvärr klagar Visma när jag försöker lägga in negativt värde på bruttolön - "Lönebeskedet genererar ett negativt värde i någon av arbetsgivardeklarationens fältkoder. Läs mer om hur du gör rättningar genom att klicka på frågetecknet uppe till höger i programmet och söka efter hjälpavsnittet Vanliga problem och lösningar.". Jag är säker på att Typ Ingångsvärden är valt.

 

Jag "bokförde" de felaktiga ingångsvärdena 31 mars. Nu försöker jag korrigera det i december, kan det vara det som strular? Jag kan testa att ändra utbetalningsdatum på de nya ingångsvärdena till 31 mars eller typ 1 april? Detta kommer i så fall dessutom vara före min första bokförda arbetsgivardeklaration i Visma. Min tanke är då att om jag väljer utbetalningsdatum i mars eller april så finns ingen arbetsgivardeklaration för perioden.

 

Har du någon lösning?

Hej igen! 

Jag märker att jag var lite snabb på bollen nu när jag läser igen, jag ber om ursäkt och du kan bort se från mitt svar ovan.

 

Eftersom det är ett ordinarie lönebesked du registrerat med felaktiga värden så ska detta kunna makuleras så länge det inte är registrerat som en utbetald lön, så vi tar det från början. 🙂 
Om du går till Lön - Lönebesked, har det status Betald
Om det har status utbetald kan du gå till Kassa och bankhändelser - välj perioden betalningen registrerades, kan du i listan se bankhändelsen för betalningen? Kan du klicka på betalningen och se alternativet Ångra matchning

Återkom gärna! 
/My 

Fd medlem
Inte tillämpbar

@My Janhall Nej, det var en annan tråd. Du hade rätt uppfattning i ditt första svar. Den 31 mars i år la jag in Ingångsvärden, vilket jag nu vill ta bort - eftersom jag uppenbarligen la in dessa ingångsvärden av fel anledning.

 

Edit: Om det inte var uppenbart, så behöver jag alltså fortfarande hjälp.

Fd medlem
Inte tillämpbar

Bump
My Janhall
ANSTÄLLD

Okej, men då tar vi det en vända till och du ska utgå från mitt första svar. 

 

Om du går till Lön - Anställda - klickar på den anställde - Statistik, så ser du det ingående värde som registrerats via lönebeskedet från mars. För att nolla dessa ska du alltså skapa ett nytt lönebesked av typen Ingångsvärden där du lägger in samma lönearter men med motsatta tecken. Felmeddelandet du får låter märkligt eftersom lönebesked med typen Ingångsvärden inte ska påverka värdena i en arbetsgivardeklaration alls, jag testade också att återskapa detta hos mig och får inget felmeddelande om negativa värden. Det du behöver dubbelkolla är så du valde rätt typ av lönebesked när du registrerade rättningen, så du inte råkade välja typen Ordinarie lön

/My 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Kan det bero på att jag redan har ett lönebesked för december? Innan felmeddelandet om negativa värden får jag frågan "Du har redan skapat ett lönebesked för anställd X för den här månaden. Observera att skatten beräknas på samtliga lönebesked under månaden.". Jag är 100% säker på att ingångsvärden är valt (inte ordinarie lön). Om så är fallet, ska jag välja "Utbetald lön t o m" i mars eller i april (istället för dagens datum) då jag ännu inte hade några lönebesked/arbetsgivardeklarationen?

Du borde inte få ett felmeddelande eftersom ingångsvärdena inte ska påverka arbetsgivardeklarationen. Men jag ser att du har fått komma i kontakt med oss på supporten och att vi har lagt ett ärende för att se vad som orsakar meddelandet mer exakt, du kommer få återkoppling den vägen. 

Ha en fortsatt fin dag! 🙂 
/My 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Har pratat med supporten och enligt dom skulle inte ingångsvärdena ha någon påverkan om de inte rapporterats till SKV - vilket är mitt scenario. Det finns heller inget sätt att ta bort ingångsvärdena nu i efterhand, trots att de inte påverkat någon arbetsgivardeklaration.

 

Nåväl, jag får väl leva med mitt misstag men det är jobbigt att inte kunna åtgärda det.