Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Potter
MEDLEM

Räkna ut företagssiffror - eekonomi

Bästa Visma!

Har några sista frågor såhär efter mitt första räkenskapsårs slut.

Till mina frågor

  1. Finns det någon funktion i Visma EEkonomi som räknar ut omsättningen eller måste jag manuellt räkna ut detta på egen hand? 
  2. Behöver jag några fler bokföringsposter för räkenskapsår 1 efter att ha låst bokföringen och även registrerat momsredovisningen? Jag har en post under kortfristiga skulder mot 2650, Redovisningskonto för moms, som kommer att ligga (om jag förstått det rätt) där tills jag betalat det beloppet till skatteverket. När detta är gjort skall en bokning göras mot just detta konto eller hur?
  3. Beräknat resultat redovisar en summa under balansräkning, vad motsvarar denna?  
  4. Hur kan enkelt räkna ut bolagsskatten, är resultaträkningen som är framräknad det man bör gå på, eller ska jag (se fråga 1) räkna ut denna själv likväl? 
Tacksam för svar
3 SVAR 3
Fd medlem
Inte tillämpbar

För närvarande har jag en revisor
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!

Vi ska se om vi kan få bukt på dessa!

1. Det finns ingen klockren funktion, utan detta får du manuellt räkna fram. Möjligen skulle en resultaträkning vara till hjälp?
2. Jag rekommenderar dig att kolla på supportfilmen - Momsredovisning i Visma eEkonomi, för att se hur du ska hantera momsen från dess att ni skapar momsredovisningen tills dess att ni betalat till Skatteverket.
3. Det beräknade resultatet som visas på balansräkningen, är samma resultat som beräknas fram i resultaträkningen. Dessa är kopplade och är till för att ha uppgiften nära till hands.
4. Resultaträkningen beräknar resultatet före skatt. Detta kommer du därmed behöva räkna ut manuellt. Vad jag kunnat läsa mig till ligger den på 22%.

Hoppas detta besvarade dina frågor!

Ha en fortsatt fin dag!

/Hanna

Du är en ängel.

Tillönskar dig en riktigt fin helg! 

Mvh