Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Registrera debet- samt kreditfaktura - eEkonomi

Hej! Vi har fått två fakturor från vår leverantör, eftersom den första var felaktig. Den var på 1900 kr för mycket.Har inte lagt in fakturorna i Visma än. Den sista är en kreditfaktura. Har någon förslag hur jag ska gå tillväga?
3 SVAR 3
Fd medlem
Inte tillämpbar

Lägg in debetfakturan som vanligt och när du ska lägga in kreditfakturan väljer du "skapa kreditfaktura" där kan du lägga in löpnumret på den fakturan som ska krediteras och om hela fakturan ska krediteras eller bara kopiera leverantörsuppgifter. i det här fallet ska du välja kopiera endast lev.uppgifter. Den kommer med automatik in i samma löpnummerserie och om du väljer samma betalningsdag för den som för debetfakturan får du med båda när du skapar en banklista
Pacsac
CHAMPION


Med aktiv bankkoppling;
om man lägger in kreditfakturan först sedan debetfakturan så justeras det som skickas till betalning, d.v.s. kreditfakturan dras ifrån.

Gör man tvärt om så får man vänta till nästa faktura kommer från leverantören
My Janhall
ANSTÄLLD

Hej Bygg75, 

Om jag förstår dig rätt så har du fått två fakturor från en leverantör, en debetfaktura och en kreditfaktura. Jag tolkar det som att du inte hann betala det större beloppet utan fick en kreditfaktura på 1900 kr som du drar av när du betalar istället. Om så är fallet så kan du gå till InköpLeverantörsfakturor och skapa båda leverantörsfakturorna, när du ska göra kreditfakturan så bockar du i kreditfaktura under skapandet av den uppe till höger. När båda fakturorna är skapade/bokförda/sparade så hamnar dem under InköpLeverantörsfakturorObetalda leverantörsfakturor, där klicka på kreditfakturan - ÅtgärderKvitta och kvittar kreditfakturan med debetfakturan. Då kommer kreditfakturan kredittera debetfakturan och därav dra av beloppet på 1900 kr, rätta den eventuella bokningen på 2440 - leverantörsskulder samt så får debetfakturan det nya beloppet som du faktiskt ska betala. 

Hoppas du har fått svar på din fråga, återkom om något är otydligt eller om jag missförstått. 
Ha en fin dag! 
/My