Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Saknas verifikationer på momsredovisningen - eEkonomi

Hej!

Jag ska nu genomföra min första momsdeklaration och har förlängt räkenskapsår registrerat hos Skatteverket (augusti 2015 - december 2016). Det är också det räkenskapsår jag har inställt i Visma eEkonomi.

När jag klickar på "Ny momsdeklaration" och kontrollerar vilka verifikationer som kommer upp så är det bara verifikationer från 2016 (se bild nedan) trots att det finns verifikationer även på år 2015. Varför blir det så och hur kan jag göra för att få med även verifikationerna från 2015?

I mina företagsinställningar har jag Momsperiod inställd på Årsvis (finns inget sådant val som förlängt räkenskapsår...).

Vänliga hälsningar,
Anna

2 SVAR 2
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Anna!

Har du ett förlängt år ska mycket riktigt även verifikationerna för 2015 komma med på momsrapporten. Kontrollera att året ligger korrekt upplagt under Inställningar - Räkenskapsår, så det verkligen ligger som 2015-08-01-2016-12-31.

För att sedan se vilka verifikationer som kommer med i varje ruta, så trycker du på den lilla ikonen till höger om den. Om du t ex vill se vilka verifikationer som ackumulerar ruta 05 som tar upp din momspliktiga försäljning, så kan du kolla på det på denna ikonen till höger om rutan. Där bör du i så fall ha verifikationer både från 2015 och 2016 där, förutsatt att året är upplagt korrekt.

Trycker du på ikonen längst ner till höger, för verifikationer att kontrollera, så visar den bara verifikationer som eventuellt avviker. Så kolla istället efter varje ruta, för att se vilka verifikationer som tas med i momsrapporten.

/Karl
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack för ditt svar! Kom på att det var något så dumt som ett tankefel, jag tänkte att fakturorna skickade 2015 skulle komma upp som verifikationer för 2015, men eftersom de inte betalades förrän 2016 och jag bokför enligt kontantmetoden kom de såklart upp som verifikationer för 2016.