Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Kalredo
UTFORSKARE

Leverantör som bara har bankkonto går inte att registrera i e-Ekonomi

Hej,

jag har problem med att registrera en leverantör som har varken BG eller PG, bara ett bankkonto och Swish.

Swish har företaget inte och vill inte heller inskaffa. Varför är uteslutet att registrera in ett svenskt bankkonto för betalning i e-Ekonomi? I Visma Administration går det förstås, men om man har gått över till det digitala varianten av programmet, då frånvaron av tidigare använda, absolut inte udda saker ställer frågan: var det värt att göra det? Jag har försökt att skriva in bankkontot som clearing och bankkonto i en nummerföljd, men programmet klagade att "BG-numret är ogiltigt". Ja, det stämmer, men i Administration kommer in bankkontonumret i fältet för bankgiro i alla fall. Varför finns det inte motvarande i e-Ekonomi?

Mvh

Andrea

 

Innehållet i denna tråd är verifierat av Visma Spcs 22-10-11

6 SVAR 6
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej Andrea!

Utgångspunkten i Visma eEkonomi är att du på leverantören ska fylla i deras plusgiro eller bankgiro. Saknar du dessa uppgifter och behöver lägga till leverantören i programmet kan du lägga in endast nollor och kryssa i rutan "Skicka inte leverantörsfakturor till banken" inne på leverantören. Detta är viktigt främst om du har bankkoppling för att leverantörens fakturor inte ska komma med i LB-filen till banken. 

 

Hör gärna av dig om du stöter på något annat så lovar jag göra mitt bästa för att hjälpa dig. 

 

//Tinna

Hej Tinna,

tack för lösningen!

mvh

Andrea

Godmorgon @Kalredo

Tack själv och skönt att det löste sig. 

 

Önskar dig en fin dag 

//Tinna

Pacsac
CHAMPION

en utländsk leverantör betalas till sitt bankkonto, så varför kan det inte göras till en svensk leverantör?

Hej @Pacsac

Ställde frågan vidare till våra produktspecialister och anledning till att det inte funnits stöd för bankkontonummer till svenska leverantörer är att tidigare bankkopplingar krävde att man hade bankgiro eller postgiro samt även i LB-filer.

Vi håller dock med dig om att detta kan utvecklas och göras bättre så det fungerar med kontonummer och det är något som vi nu kommer utvärdera.

 

//Tinna

 

 

Kalredo
UTFORSKARE

Jag uppskattar verkligen att du gick vidare och driver på en nyttig utveckling, med särskild tanke på det nya filformat som numera används och att BG kommer att försvinna. Tack för din insats .

Med vänliga hälsningar 

Andrea