Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Stämma av skattekontot i Visma eEkonomi

Jag gjorde misstaget att inte stämma av skatte -och momskontot i bokföringen mot skattekontot hos skatteverket i föregående räkenskapsår vilket har gjort att jag måste rätta till det i detta räkenskapsår för att få saldona att stämma, och tyvärr vet jag inte hur man gör det. Har fastnat helt och ser bara massa siffror som inte stämmer. Antar att ingående saldot är det som tillhör föregående året och det ska på nåt sätt bokas upp så att det inte finns med i 2018 (förutom det som ska betalas under 2018) eller tänker jag helt fel? Tacksam för hjälp.
1 SVAR 1
Fd medlem
Inte tillämpbar

Fel som upptäcks kan (skall i förekommande fall ) rättas det år de upptäcks. Det betyder att du gör de erforderliga rättelserna så att den utgående balansen blir rätt i dagsläget.
Följden av dessa rättelser på "fel" år kan medföra att eventuella räntekostnader/ränteintäkter samt jeventuella andra justeringar  hamnar på "fel" år är helt ok sett över hela tidsperioden ( d v s flera år ).

Så rätta du skattekontot för föregående år med datum 1/1 nästkommande år så får du rättelserna först på det nya året och kan sedan följa skattekontots saldo fram till dess saldot stämmer per t ex dagens datum när du kollar kontoutdraget mot din huvudbok

Mikael