Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
CONTENT PRODUCER

Supporten tipsar: Använd manuell betalning av fakturor

Som standard när man bokför en faktura som betald i eEkonomi, antingen via Kassa och bankhändelser eller via reskontran under Försäljning respektive Inköp, så bokförs betalningen mot det företagskonto eller kassakonto som finns upplagt i programmet. Ett konto i 19xx-klassen. 

Ibland vill man bokföra betalningen mot något annat bokföringskonto, det kan exempelvis handla om ett konto för egen insättning, om man betalt leverantörsfakturan med privata pengar eller något slags avräkningskonto. Hur eller hur fungerar det alldeles fint eEkonomi!

Börja med att gå in under Inställningar - Företagsinställningar - Bokföringsuppgifter. Bocka i Använd manuell betalning av fakturor och Spara

För registrera en faktura som betald mot valfritt bokföringskonto går du sedan till Bokföring - Verifikationer - Ny verifikation. Fyll i datum samt beskrivning. Under konto plockar du upp 1510 Kundfordringar eller 2440 Leverantörsskulder, beroende på vilken typ av faktura det gäller. När du gör detta kommer ytterligare en kolumn att dyka upp till höger som heter Faktura. Här kan du i listan välja vilken faktura du vill pricka av som betald. Du kan sedan boka det mot vilket konto du vill och fakturan registreras som betald!Detta gäller alltså för er som följer faktureringsmetoden! 

Ha det fint!

/Moa
3 SVAR 3
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Supporten tipsar: Använd manuell betalning av fakturor

Funkar dock inte med att lägga in manuella betalningar om man har en bankkoppling. Hur gör man då?
Highlighted
MODERATOR

Re: Supporten tipsar: Använd manuell betalning av fakturor

Hel Pling77!

När du försöker betala händelsen manuellt, vilka konton använder du?
Är det en kund- eller leverantörsfaktura?
Får du något felmeddelande?
Tanken med bankkoppling är att man ska matcha sina in- och utbetalningar via kassa- och bankhändelser om det är från kontot med bankkoppling.


Ha en trevlig dag!

/Sofia 
Highlighted
NY MEDLEM

Bokföra betalning av leverantörsfaktura på ej "Kassa- bankkonto"

Hej!
Vi är en byrå som samarbetar med våra kunder i eEkonomi. Ett problem som vi har stött på är om man vill registrera en leverantörsfaktura som betald fast det inte sker från ett likvidkonto. Ta följande exempel:

En leverantörsfaktura har registrerats i systemet. Av olika anledningar betalades denna faktura privat av ägaren. Detta gör att en skuld uppstår i bolaget till ägaren. En kontering av detta skulle då vara att man debiterar 2440 och krediterar 2893. Dessvärre får man inte göra så då programmet spärrar mot detta. Utan gör man en betalning av faktura så måste detta ske mot ett likvidkonto. Programmet  promtar då att man enbart kan boka mot ett "Kassa- bankkonto". Dessvärre där också så kan man inte lägga upp ett "Kassa- bankkonto" utanför 19xx konton. Blir ett moment 22 här!
Har därför ett önskemål om att någon av dessa spärrar borde släppas, eller har jag missat någon funktion här?