Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Anna Svensson
CONTENT PRODUCER

Re: Swish och payson - eEkonomi och Webshop

(uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2021-08-26 22:21 )
När kunden markerar Swish i nätbutiken och gör betalningen så skapas det i Visma eEkonomi en webshop-order som när du skriver ut och bokför.
Bokföringen blir då försäljningkonto mot först 1510.
Därefter skapas automatiskt en verifikation som bokför 1510 mot 1580.

Sen matchar du beloppet du fått in på ditt bankkonto mot Inbetalning från betalkort och då får du markera den faktura det gäller.

/Anna
Anna Svensson
~Content producer, Visma lönefamilj~
Fd medlem
Inte tillämpbar

Re: Swish och payson - eEkonomi och Webshop

Hej Anton,

Jag använder också swish som en betalningsmetod i min webshop. Jag har valt att lägga upp det som en kontantbetalning. När kunden har valt att betala med swish så går jag in i Visma eEkonomi under webshop order och "släpper fakturan" till kunden genom att skicka den som e-post. Då brukar jag redigera det som skickas så att det står att det är ett kvitto på betalning och inte en faktura. Ibland blir detta ändå otydligt för kunden men det finns ju ingen bättre lösning i produkten just nu.

Vad gäller bokföringen så lägger sig då alla swishbetalningar under det som heter Kassakonto. Jag brukar välja att göra överföring mellan egna bankkonto (under kassa-och bankhändelser) och sedan föra över summan från kassakontot 1910 till företagskontot 1930. 

Hoppas detta gav dig svar/tanke på hur du kan göra på annat sätt.

mvh
Emma
www.morochmatilda.se
Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Re: Swish och payson - eEkonomi och Webshop

Hej!

Jag ser att ni har diskuterat swish och bokföringen av swishbetalningar tidigare i tråden. Ett tips till er är att det nu går att lägga till Swish som betalsätt i Visma Webshop, ni kan läsa mer om det här "Nyhet i Webshop och Webshop+ 18 oktober".

Ha en fortsatt bra dag!
/Jenny
Jan Wester
NY MEDLEM

Re: Swish och payson - eEkonomi och Webshop

Hej, 
Jag har visma 1000 och visma webshop med god fart i shopen. Mina kunder kan nu välja tre sätt att betala på. 1 Faktura på e-post , 2 Swish , 3 Kort via Nets. 

Av de här tre är faktura på e-post det i särklass enklaste att bokföra för mig eftersom kunderna konsekvent skriver fakturanr som meddelande och det bara är att knacka in det i inbetalningsjournalen. Ännu lättare blir det väl om man tillämpar OCR-nr. 

Kortbetalningarna är lite knepigare eftersom det , ÄNNU INTE, finns som val i inbetalningsjournalen att skriva in webordernr som kan matcha en faktura. Webordernr är nämligen den enda informationen som jag har att tillgå förutom beloppet när jag får uppgifterna från nets. Det enklaste för mig då är att gå in i min mail och söka på respektive webordernr och får då direkt upp ordern med kundens namn vilket jag sen kan skriva in.... 

Swish är jobbigast eftersom kunden ibland missar att lägga på fraktavgift, och ibland skriver namn och ibland webordernr. Och ibland bara namnet på produkten den köpt vilket är helt värdelöst. 

Jag har ännu inte lagt till swish som "Riktig"  betalningsmetod enligt det nya sättet man som ni nu till mångas belåtelse har fixat till. Är liksom rädd att många fler kommer välja swish och att registreringen av inbetalningar kommer bli ännu mer tidsödande. 

Finns det något smart system för att effektivt matcha swishbetalningar som görs via webshopen. Hur gör ni andra som inte har e-ekonomi? 

Efterlyser också smart system för att matcha kortbetalningar från Nets. (Allt skulle ju lösa sig om man kan välja webordernr att skriva in i inbetalningsjournalen)