Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Ta bort momskod - eEkonomi

Ursäkta ,Hur man ta bort momskod i SMART bokföring programmet ?? Tack!
4 SVAR 4
Fd medlem
Inte tillämpbar

För att finns redan Försäjlning inom Sverige 25% moms och plus visat igen momskod i programmet då blev fel automastik bokfört belopp.
Ursäkta ,Hur man ta bort momskod i SMART bokföring programmet ?? Tack!
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Lin,

Det är inte alla bokföringskonton som du kan/får redigera i programmet. Standardkonton som programmet använder sig utav i sina konteringar kommer du ej kunna ändra.

Däremot om du vill byta/ta bort momskoden på ett bokföringskonto gör du det under Inställningar - Kontoplan - söker fram ditt konto och klickar på raden för det så maximerar den sig. Då ser du knappen Redigera, klicka på den och byt momskod eller ta bort momskod, Spara.

Behöver du istället enbart ta bort momskoden på en enstaka bokföringshändelse så rekommenderar jag att du istället går in under Bokföring - Verifikationer - letar fram händelsen och klickar på raden. Under Åtgärder väljer du Korrigera momskod och kan ta bort momskoden på enbart den enstaka händelsen.

/Cecilia
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hejsan,
Tack så mycket!
& för att min bokföring Smart programmet finns koppla till min bankkonto och Izettle konto, t.ex kunden betald bara 1 gång 394kr med swish.
Men programmet bokföring - Verifikationer brev 3 olika Verifikationer nummer A31. A33. A39. wowowo ?????
Fotografi i bifogad, tack!

T.ex: 1 kom igång insättning från Izettle till program & var automatsk bokförd redan=> Verifikationer blev A31.
2 gång kom insättning från bankkonto till program som samma belop-samma kund betald med swish & måste jag gjort Matche den.=> Verifikationer blev A33

Sen, JAG FÅTT MYCKET STRESSA OM DETTA SMART PROGRAM & vet inte hur man göra återätt om detta, varför kan inte ta bort den som gjort fel A33 double bokförd ???
Ber om ursäkt, så jag försökt klicka Korrigering den verf A33 & den var automatisk bokförd igen => blev Verifikationer A39.
WwWWoWWWW VAR SÅ SVÅRT SMART PROGRAMMET, KUND BETALD BARA 1 GÅNG MEN FÅTT PROGRAMMET AUTO BOKRÖRD BLEV 3 OLIKA Verifikationer A31 A33 A39.???

Betyder blev 3 gånger insättning Verifikationer i till min bokföring programmet men kund betald som med swish var bara 1 gång.

(Bokföring Smart program finns inte auto bokför och varje gång jag måste göra Matche inköp och försäljning som kopplat redan till bankkonto.)

Tacksam för ditt hjälp !
MVH
Lin

Hej! 

Izettle fungerar på så sätt att det skapas först två automatiska verifikationer, en för försäljning och en för transaktionsavgift. Sen när du matchar betalningen för händelsen, skapas det en tredje verifikation. Det är alltså ingenting som blir dubbelbokfört, utan programmet gör korrekt. Läs gärna mer om hur integrationen med Izettle fungerar här. 

Om du tittar på verifikationerna som skapats så ska de lägga sig korrekt bokföringsmässigt. Det blir tre stycken verifikationer som alla avser olika delar av händelsen.

Du får väldigt gärna återkoppla med lite mer ingående information om vad som är fel för dig. 

Ha en fin helg!

/ Linnéa