Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

M Risberg
UTFORSKARE

Tid App iOS iPhone - Problem och förslag - eEkonomi Tid

Det här är en tråd om appen Time, eller Tid kanske appen heter i en svenskinställd iPhone (jag kör iOS inställt på engelska).

Jag har haft återkommande problem med appen och tycker dessutom att den kunde vara lite trevligare att arbeta med. Förhoppningen med den här tråden är att vi samlar sånt som inte fungerar så bra med appen, och även kommer med förslag på sånt vi önskar av den.

Let's go!
8 SVAR 8
M Risberg
UTFORSKARE

(Jag behöver att någon svarar på mitt inlägg ovan för att jag ska kunna göra ett till inlägg i tråden, men som inte blir indenterat och "försvinner lite i mängden". .. om så bara ett: "Bra idé!")
Anna Svensson
CONTENT PRODUCER

Hej!
Bra tråd! Det är precis såhär jag vill att forumet ska användas. En plats att förmedla synpunkter, prata med andra användare och oss på Visma Spcs. 🙂

Jag och mina kollegor följer tråden med spänning, men jag vill samtidigt vara ärlig och säga att just nu är det inte planerat att göra några förändringar i appen.
Mvh/Anna
Anna Svensson
~Content producer, Visma lönefamilj~

Det är kul att jobba för att göra saker och ting till det bättre. Om ni inte jobbar med appen nu så har vi lite tid på oss då att samla idéer och buggrapporter.
M Risberg
UTFORSKARE

Förslag

Jag föreslår att appen börjar använda sig av badgesbrickor. Så länge en tidtagning pågår bör det stå en etta intill appen. På så sätt ser man lätt att tidtagning pågår. Dessutom ser man direkt om man sitter och jobbar åt kund men om man har glömt att starta tidtagningen eftersom det då saknas en etta intill programikonen.

Det här trevliga beteendet har jag sett i diversere parkeringsappar. Ta t ex en titt på appen Parkster i iOS t ex. (som referens: jag kör version 3.8.2.) Fungerar jättebra för att snabbt se om man startat parkeringen.

Ps. Det kan t o m stå en tvåa intill appikonen om man har två projekt / kunder / tidtagningar pågående samtidigt.


Jag kör version 1.3.6.2 idag på iOS 12.4.1.

(Upptäckte nyss att jag inte kan få ett inlägg i tråden att hamna lika långt ut till vänster som det första. Är väl så det ska vara då.)
Emil Hildingsson
SERVICE OWNER

Hej M Risberg!

Inget dumt förslag men det är tyvärr inget vi kommer driva i dagsläget. 

Skulle det vara så att fler användare önskar denna typen av funktionalitet kan vi se över prioriteringen men som det ser ut nu är det inget som är på gång. 

Tack för ditt engagemang!

Tack. Jag tycker själv att det är en bra idé.

Hoppas fler tycker som vi och tummar upp förslaget. Har illustrerat nedan hur jag tänker mig att det skulle kunna se ut under pågående tidtagning:
Det hände mig förra veckan ...

Hade jag haft den här grafiken / "brickan" så hade jag inte missat att jag glömt att stoppa tidtagningen för en av dagarna förra veckan. När jag upptäckte felet idag, av en slump, så var jag uppe i 133h+. Det finns säkert en bra förklaring på varför tidtagningen tillåts ticka på så, men att det sker utan en varning när jag startar nästa dags tidtagning tycker jag är synd.
M Risberg
UTFORSKARE

Problem

Jag har då och då problem med att appen inte tar min tidrapportering. Jag registrerar kund och aktivitet och trycker på Starta tidtagning. Appen går till "huvudsidan" (dag/datum) och jag ser hur tiden börjar räkna. Men: När jag kommer tillbaka till appen några timmar senare (typ ska stänga av för lunch) så har appen inte registrerat någon tid. Det syns heller ingen registrerad tid när jag loggar in i eEkonomi Tid med webbläsare.

Supporten har föreslagit att jag ska tömma cachen och att avinstallera och installera appen igen. Jag har inte förstått hur man tömmer cachen i appen (vad då, går det?) men jag har nu avinstallerat och installerat appen igen i hopp om bättre funktionalitet.

Ps. Det kan dröja veckor mellan att dessa problem dyker upp - så STÄNG INTE den här tråden bara för att felet inte dök upp den här gången. =D

Ps/2. Supporten meddelade mig att jag inte ska tappa någon registrering av tid när jag ominstallerar appen. Det visade sig vara fel. Jag tappade allt jag i efterhand registrerat för dagen. Både appen bör uppdateras gällande det beteendet och dessutom supportens felsökningsmanual.

Jag kör version 1.3.6.2 idag på iOS 12.4.1.
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST