Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
JgbPtl
NY MEDLEM

Tillfälligt nedsatt moms

(uppdaterad av JgbPtl ‎2020-07-10 23:18 )

Hej!

 

Jag säljer en del till icke momsregistrerade personer inom EU och använder då eEkonomis stöd för MOSS. Men pga Corona-krisen har en del länder, i detta fall Tyskland, men även Spanien och Tjeckien, satt ned sin moms. Tyskland har sänkt den från 19 % till 16 % och jag tänkte att det har säkert Visma koll på. Tyvärr verkar det inte vara fallet. Visma eEkonomi envisas fortfarande med att debitera 19 % moms när jag använder MOSS-funktionen för en privatperson i Tyskland. Tänker ni uppdatera det eller är det något jag kan ändra?

 

Mvh
Jan Boström

15 SVAR 15
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Re: Tillfälligt nedsatt moms

Hej Jan,

 

Jag har ställt frågan till våra produktspecialister och detta är inget vi har stöd för eller planerar att införa i programmet inom närmaste framtid. Vi uppskattar att du skriver om de funktioner och behov du har och om du vill så gör jag gärna om din fråga till ett önskemål inför kommande versioner. Återkom i så fall så löser jag det. 

 

Välkommen!

/Tinna

JgbPtl
NY MEDLEM

Re: Tillfälligt nedsatt moms

Ehh, och hur är då tanken att man ska genomföra MOSS-försäljning till dessa EU-länder med hjälp av eEkonomi? Ni stöder ju MOSS och då måste ni ju också ha något sätt att hantera att länderna ändrar sina momssatser.

Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Re: Tillfälligt nedsatt moms

Hej JgbPtl,

 

Förstår att du är fundersam på hur det ska lösas och det jag kan göra just nu är att skicka din fråga vidare till vår utvecklingsavdelning och vi kommer uppdatera denna tråd när vi har fått återkoppling. Det kan dock dröja ett lite tag med tanke på semestertider men så snart vi har ett svar får du besked här i forumet. 

 

/Tinna

JgbPtl
NY MEDLEM

Re: Tillfälligt nedsatt moms

Tack att du skickar det vidare, men jag behöver även någon form av manuell workaround från er. Jag använder Visma eEkonomi bl a för att den har inbyggt stöd för MOSS. Nu är det stödet felaktigt, vilket gör att jag inte kan fakturera kunder i Tyskland, Spanien eller Tjeckien (och troligtvis fler länder snart). Spanien sänkte sin moms 2020-04-23 och Tjeckien 2020-05-01. Dvs problemet har funnits i tre månader och ni verkar inte ens känna till det när jag frågar här eller i chatten.

 

Grejen med att använda era automatiserade funktioner (som MOSS-stödet) är ju att de ska fungera och att ni ser till att de är up-to-date. Men det gör ni inte, utan det blir kanske fixat någon gång under hösten enligt kontakten jag hade via chatten. Ärligt talat verkar det som om ni inte tar ansvar för era produkter. Något som hindrar era kunder att skicka fakturor till vissa länder är en akut bug och inget som man kanske löser någon gång i höst.

JgbPtl
NY MEDLEM

Re: Tillfälligt nedsatt moms

Hej!

Händer det något med detta? Jag har nu manuellt skapade MOSS-fakturor som jag inte kan bokföra. Det behövs en lösning nu.

 

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Re: Tillfälligt nedsatt moms

Hej!

 

Vi diskuterar detta internt hos oss  just nu. Jag återkommer här så fort jag har mer information.

 

/Nellie 

JgbPtl
NY MEDLEM

Re: Tillfälligt nedsatt moms

Hej!

 

Om tre veckor är det dags för mig att göra nästa MOSS-redovisning till Skatteverket. Har ni någon lösning än?

 

/Janne

Nellie Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Re: Tillfälligt nedsatt moms

Hej 

 

Jag ber om ursäkt att det drar ut på tiden men vi har detta uppe för diskussion hos oss och hur vi kan lösa det på bästa sätt. 

 

Återkommer igen när jag har mer information. 

JgbPtl
NY MEDLEM

Re: Tillfälligt nedsatt moms

Hej Nellie,

 

Tack att ni tittar på detta, men det du skrev i onsdags är i princip samma budskap jag har fått i snart tre månader, ni funderar på det men kan inte säga när eller om ni kommer att rätta felet i ert system och ni har ingen workaround heller.

 

Jag ska redovisa min MOSS-försäljning till Skatteverket om 14 dagar och jag kan fortfarande inte bokföra försäljningarna i Visma eEkonomi och ni har ingen workaround. Jag börjar allvarligt ifrågasätta visheten i att lita på er som leverantör.