Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Undran om bokslutstransaktioner -eEkonomi

Hej!

Har precis tagit över bokföringen från revisorn som blivit sjuk.

Ursäkta min fråga, är inte så lite dum på det här, men hur lyckas man få fram bokslutstransaktionerna? Det blir ju aldrig nollat i verifikationen man gör då.

Och hur gör man för att bli av med en summa på kundfordringar från föregående år?
2 SVAR 2
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Undran om bokslutstransaktioner -eEkonomi

Sista frågan: gissar att det här handlar om ett bolag med kontantmetoden? Då ligger det en reskontra på kundsidan vid föregående bokslut, som visar vilka fakturor som tillhör kundfordringarna, kanske en lista i Excel eller så. Dessa fakturor har då - vid betalning från kunden - inte bokats bort mot kundfordringarna utan har resultatförts istället. Vad du behöver göra, är att boka om dessa så de pekar mot kundfordringarna istället. Boka om faktura för faktura och kontrollera noggrant att alla blivit inbetalade.

Första frågan: vilka bokslutstransaktioner talar vi om här?  Är det enbart uppbokning av skatt och resultat eller är periodiseringar och periodiseringsfonder inblandade?

//L

Highlighted
CONTENT PRODUCER

Re: Undran om bokslutstransaktioner -eEkonomi

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2019-11-27 15:39 )

Hej!

eEkonomi hanterar kontantmetoden vid årskifte automatiskt, Vi har ett inlägg där vi tipsar om hur du kan hantera kontantmetoden vid årsskiftet och där kan du läsa mer om hur man går tillväga för att automatiskt boka upp de obetalda kundfakturorna.

Ha det fint!

Moa