Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Utbetalning två månadslöner samma månad - Lön Direkt

Hej,
Jag behöver göra en utbetalning av två månadslöner samma månad till en och samma anställd. Bakgrunden är att januarilönen ännu inte betalts ut men ska nu betalas. Jag vill då även att skatten och arbetsgivareavgiften ska bli x2 och inte progressivt ökande, vilket systemet föreslår (dvs högre än x2).
Hur gör jag för att det ska bli två månadslöner, 2 "normala" skatter och arbetsgivareavgifter?

 

Innehållet är verifierat av Visma Spcs 240326

7 SVAR 7
Fd medlem
Inte tillämpbar

Det torde finnas möjlighet att du "talar om " för programmet vilket skatteavdrag som ska beräknas, i övriga löneprogram sköts det med "manuellt beräknat skatteavdrag".

Mikael Pettersson
Fd medlem
Inte tillämpbar

Sätt två utbetalningsdatum tex 25 :e respektive 26:e. De två underlagen till skattedeklarationen summerar du sedan ihop när du lämnar uppgift om arbetsgivaravgifter och skatter till SKV.
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej LHDD,

När du skapar två lönebesked på samma månad och samma anställd i Visma eEkonomi lönebesked så tänker programmet så att den räknar ihop de båda och lägger in en högre skatt på det sista lönebeskedet.
Detta kan du justera genom att på lönebesked nummer 2 lägger du till en extra lönerad med löneart Extra Skatt och fyller i de beloppet du vill justera  och då med ett plustecken framför (annars vill den dra dettta också)

Då blir det både rätt med skatten och arbetsgivaravgifterna.

Ha en bra dag!

/Cecilia

Jag sitter med samma fråga. Har nyligen skapat AB men för att det inte fanns pengar de första två månader vill jag betala lönen för april, maj och juni i månad juni.

 

Skatteverket säger: Skatten måste räknas på hela beloppet som betalats ut

Så far man justera skatten så att det blir 3x normal skatt istället för en progressiv skatt?

Hejsan!

 

Lösningen ovan som min kollega Cecilia gav är om du skapar 3 olika lönebesked för de 3 olika månadslönerna, då kommer du på de 2 sista lönebeskeden du skapar justera skatten med lönearten Extra skatt med ett plustecken framför. 

 

Skapar du däremot 1 lönebesked som innehåller totalbeloppet för alla 3 månadslöner så kommer programmet skapa rätt skatt och arbetsgivaravgift automatiskt, så har du den möjligheten är det vad jag rekommenderar. Programmet kollar då på inställningarna för skatt och arbetsgivaravgift du har för den anställde i anställningsregistret och går efter detta när uträkningen på bruttolönen görs på lönebeskedet. Jag visar en bild nedan där den anställde i exemplet har skattetabell 35 och normal arbetsgivaravgift i anställningsregistret, jag kontrollerade den totala skatten programmet drog vilket stämde med skattetabellen från SKV. 


Hoppas detta hjälper mig framåt med dina lönebesked, önskar dig en fortsatt fin dag! 🙂 
/My

Jag har ett liknade problem. Jag har gjort en lönekörning i februari och mars. Men jag gjorde aldrig någon i januari. Programmet säger att jag inte kan göra en lönekörning i januari eftersom det är gjorda lönekörningar i februari och mars. Men det går inte heller att ta bort lönekörningarna i februari och mars  och göra dom men med att börja med januari (programmet säger att den inte kan avmarkera färdiggjord lönekörningar eftersom det finns inskickade arbetsgivardeklarationer). Så vad ska jag göra?

Hej @Jens M 

 

Tack för att du skriver till oss. 

 

Här får du två olika alternativ 🙂  
 

Förstår jag det rätt att du har lämnat in din rapport för januari till Skatteverket manuellt?
Om du inte har gjort det kan du lägga till lönen som missat för januari nu i mars. Du lägger då in en extra rad på lönebeskedet och skriver att det avser januari.

 

Vill du inte göra det får du ångra klarmarkeringen och bokföringen för februari och mars för att sedan kunna skapa lönekörningen i januari. Tänk på att ångra mars lönekörning före februari osv.

 

Får du inte det att fungera rekommenderar jag att du slår en signal till supporten så hjälper vi dig gärna i den kanalen istället. 
 

Ha en fin eftermiddag.

/Tinna