Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

John007
UTFORSKARE

Utgående moms felprogrammerad (?)

Hej,

Jag sätter frågetecknet inom parentes då jag gärna hör att jag faktiskt har fel, men utgående moms verkar hanteras fel i systemet. Vi säljer tjänster främst till företag och ställer ut nästan samtliga våra fakturor med:

A) Svensk moms OCH momsfritt (kunder utanför EU) beroende på typen av tjänst

B) Omvänd moms OCH svensk moms (kunder inom EU) beroende på typen av tjänst

 

För scenario A) måste vi (1) ställa ut en faktura med svensk moms, därefter (2) klicka ur rutan Fakturera med moms även när kundens land är utanför EU och sedan (3) ställa ut en andra faktura för momsfria tjänster omsatta utanför EU.

För scenario B) måste vi (1) ställa ut en faktura med omvänd moms, därefter (2) klicka ur rutan Omvänd skattskyldighet och sedan (3) ställa ut en andra faktura för tjänster omsatta i Sverige.

 

Jag skulle bli kanonglad om jag har fel och någon kan förklara hur vi ska slippa dessa omständiga workarounds och dubbla fakturor. Visma verkar ha utgått från KUNDEN snarare än TJÄNSTEN i momshanteringen, vilket ju är alldeles bakvänt. Klickrutorna för "omvänd moms" och "land utanför EU" borde inte ens finnas under kunden, då det ju är typen av tjänst som styr huruvida momsen är omvänd eller inte - och självklart borde man kunna inkludera olika tjänster på en och samma faktura! Men som sagt; fantastiskt om det visar sig att jag har fel. Annars hoppas jag verkligen att Visma ser över hur momsen är programmerad. Möjligen behöver vi byta program om ni inte planerar att se över det här 😞

Ser fram emot er återkoppling och lösning,

JL

0 SVAR 0