Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Varför välja eEkonomi över Fortnox?

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-01-28 11:33 )

Jag har under åren använt Eekonomi och varit mycket nöjd med funktion och enkelheten. Jag håller nu på att gå över till AB och har lite högre krav på flexibilitet och integrationer.

Det jag saknat är främst integration med paypal, stripe och andra internationella betaltjänster och bättre löneprogram med semester, sjuklön etc.

Jag har testat Fortnox, men gillar inte deras onödigt komplexa system. Jag tycker inte alls jag får samma översikt och enkelhet som i Eekonomi som har ett mycket bättre flöde utifrån kontoutdraget. Eekonomis hantering av bilagor och kvitton tycker jag fungerar bättre och tolkning ingår, även om den ofta tolkar fel.

Ni som valt Eekonomi över Fortnox eller använt/använder båda, vilka skillnader ser ni?

2 SVAR 2
Highlighted
APPLICATION SPECIALIST

Re: Varför välja eEkonomi över Fortnox?

Hej Andreas!

Jag ska försöka att inte blanda mig in i din huvudfråga alltför mycket, men jag skulle vilja passa på att upplysa om ett par viktiga funktioner som finns i eEkonomi idag och som du kommer ha stor nytta av, t ex:

  • Bankkoppling
    Du kan få in kontoutdrag samt skicka leverantörsbetalningar automatiskt till och från din bank. Läs mer om bankkoppling i vår hjälp. Du får även hjälp med automatisk matchning och bokföring av dina bankhändelser. 
  • Bättre löneprogram nämner du, jag anar att du skulle vilja köra detta på nätet då du har eEkonomi - häng gärna på och hjälp oss att förbättra vår lönemodul i Visma eEkonomi - du kan läsa mer i forumtråden: Älskar du lön?
  • Integration till Paypal, stripe eller andra betallösningar; skulle du ha en integration till en hemsida eller webshop hos oss så kan du därigenom lägga till flera betalsätt, t ex Paypal. Andra betallösningar direkt i eEkonomi? Ja det är absolut något som har diskuterats och jag kan redan nu hinta om att vi i framtiden kommer ha stöd för fler 🙂 Håll ut! 
  • Få in underlag digitalt, är något som hjälper dig mycket och du slipper stansa händelser manuellt. Till Visma eEkonomi kan du få in dina underlag, t ex kvitton, digitalt på flera olika sätt; via tjänsten Visma AutoInvoice, en scanningstjänst via Visma AutoInvoice där du får en genererad e-postadress dit du kan mejla underlag och de dyker upp i Visma eEkonomi, appen Visma eEkonomi där du har en inbyggd scanner så du själv kan fota dina underlag och de skickas in till ekonomisystemet och du kan även direkt i Visma eEkonomi dra in och släppa underlagen eller klicka på Ladda upp fil
Med dessa alternativ slipper du stansa allt manuellt då eEkonomi gör tolkningen åt dig och fyller på med information.

Fortsätt gärna diskussionen och vi hjälper gärna till om du har några frågor eller funderingar.

Ha en fortsatt bra dag!
/Nellie
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Varför välja eEkonomi över Fortnox?

Hej! Efter att ha testat båda har jag valt att stannat vid Visma. Jag tycker Fortnox är mycket långsammare på allt. Man ska byta flikar fram och tillbaka och kontoavstämningen med manuella checkboxar lämnar mycket att önska även om en del sker automatiskt. Att i eekonomi utgå från kontoutdraget gör det väldigt enkelt och effektivt och man missar inget. Vismas gränssnitt tycker jag är mycket enklare att förstå.

För kvitton så kräver Fortnox ett extra modul som är krånglig att använda och som skapar utläggsrapporter.  Jag vill ha ett kvitto i taget för att matcha mitt debetkort. Det är mycket enklare att scanna i vismas app även om tolkningen är något bättre i Fortnoxs app Kvitton och resa.

Alla underlag är enklare att lägga in i eekonomis app. I Fortnox mailar man in underlag som hamnar i en lång lista och man först måste välja om man vill skicka in det som ver, lev fakt eller kvitto och då hamnar det på olika ställen i programmet . Programmet matchar inte dessa automatiskt som eekonomi gör (om den tolkat eller man lagt in informationen om ex datum och summa). I Fortnox fäster den inte ens bilagan till rätt verifikation om jag laddar upp den när jag skapar en ny ver eller lev faktura utan den hamnar längst ned i en lista med enbart filnamn, vilket gör det svårt att hitta rätt koppling. Om jag släpper en fil på er verifikation är det väl logiskt att jag vill koppla ihop dessa (som i eekonomi)

Jag hittade en utvecklare som integrerar eekonomi med Paypal, Stripe, Collector, Klarna och Dibs, så det var enkelt att lösa via https://automatiseramera.se/

Jag har också tidigare haft en integration med woocommerce via Wetail, (https://wetail.se/service/intergrationer/woocommerce-visma/) som funkat mycket bra

Båda dessa kostar dock en slant, dock billigare än Sharespine och en integrering utvecklad från Visma hade varit att föredra. Såsom den för Izettle (som jag för övrigt gärna hade sett kunde hantera produkter och lagersaldo som Wetail har en integretion för). Att kunna få in bokföringsunderlag automatiskt är framtiden.

Ingen av dessa utvecklare finns dock med i listan på https://integrationer.vismaspcs.se/ och det är konstigt att man får leta upp dessa själv. 

Fortnox har ett större utbud av integrationer och jag skull önska att Visma bjöd in fler utvecklare och hjälper dem att lyfta fram deras tjänster mer så fler vill utveckla integrationer. Jag skulle gärna se att de kunde vara med på i en egen del på forumet för att ge tips och support om sina integrationer.

Det glädjer mig att ni kommer att fortsätta utveckla lönemodulen.

Om man använder Eekonomi rekommenderar jag stark automatisk bankkoppling via handelsbanken eller möjligen SEB. Andra har inte stöd för alla funktioner utan löser bara av kontoutdraget trots att Visma kallar det bankkoppling. Att kunna skicka lev fakturor och bara hantera dessa på ett ställe är underbart och väl värt den lilla kostnaden och man får en bra överblick över kommande ut- och inbetalningar.

Tidigare fanns en jämförelse i tabellform med alla funktioner till resp bank, men den hittar jag inte längre. Visma kunde vara tydligare med vad som ingår och extra kostnader som tillkommer. Ex för Handelsbanken måste man ha Företagspaketet som kostar mer än enskild firma-paketet, och det tillkommer 700 kr per år för kopplingen. Dessa avgifter borde Visma vara tydliga med för de kommer som en överraskning för många.

Den här är informationen inte fullständig
https://vismaspcs.se/kontakta-oss/partners-och-aterforsaljare/bank

Denna är bättre, man saknar viktiga detaljer
https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/supporten-tipsar-koppla-ihop-eekonomi-med-din-bank