Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Mr blue
NY MEDLEM

Visa villkorade aktieägartillskott i årsredovisningen

Hej,

Har tillfört aktiebolaget villkorade aktieägartillskott. Vad jag förstår behöver detta redovisas i årsredovisningen med en not eller liknande? Missade detta föregående år. Hittar ingen not/sätt i Visma eEkonomi Deklaration/årsredovisning att göra detta på. Är det någon som vet?

10 SVAR 10
Khedron Wilk
CHAMPION
Mr blue
NY MEDLEM

Tack Khedron, har försökt fram och tillbaka men det enda stället jag får med det aktieägartillskottet är på andra sidan i ÅR under förändring eget kapital, där hämtar Visma information under  punkten Disposition enligt årsstämmobeslut. Får dock inte med något om att det är villkorat här eller vad det totala (ackumulerade) aktieägartillskottet uppgår till. Ser inte hur man lägger till noteringar " under förvaltningsberättelsen - eget kapital. Du ska också komplettera uppgifterna under Tilläggsupplysningar - Förändring i eget kapital" Har du någon aning här?
Khedron Wilk
CHAMPION

Det är tyvärr bortom min förmåga. Är inne Årsredovisningsdelen så sällan så den vågar jag inte riktigt laborera med. 🙂 

Antingen om Visma skriver något här (kan vara att de inte gjorde det efter min hänvisning till den andra forumtråden) eller om du kontaktar supporten?
Theodor Ahlström
MODERATOR

Hej Mr Blue,


Du kan lägga till noter i Deklararation/Årsredovisning under Årsredovisning - Noter. Du kan även läsa mer i den skrivna hjälpen för noter.


/Theodor
Mr blue
NY MEDLEM

Tack för svar! 
Finns ingen not för Eget kapital, märkligt tänker jag, kanske fanns i förra versionen.

Är nog tänkt att man skall använda någon av de existerande och skriva vad noten gäller. Jag vet dock inte vilken. Någon annan som har ett tips? 🙂


Tack Khedron, skrev men nedan kommentar utan att ha sett denna. Får se om någon vet, konstigt att inte eget kapital är med 🙂
Mr blue
NY MEDLEM

Pratade med supporten nyss. Verkar inte finns någon sådan not. Någon som har någon idé eller erfaranhet av hur man kan göra då?

Tidigare så noterade man villkorade tillskott i noten för eget kapital. Som en inforad med årets och föregående års. Den noten fick vi inte ha enligt internationella regler, åtminstone inte i K2, så nu har vi istället eget kapital som en del av verksamhetsberättelsen. Om man lämnar tillskott under året så kan man redovisa den i resultathanteringen som ingår i verksamhetsberättelsen. Börja med IB, lägg till aktieägartillskott och sedan årets resultat. Man behöver inte redovisa tillskotten idag men det är naturligtvis fritt fram att göra det i den delen av årsredovisningen eller i själva verksamhetsberättelsen om så önskas
Mr blue
NY MEDLEM