Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

JOVAN SMK
UTFORSKARE

Visma eEkonomi för föreningar?

Hej! Jag är nyligen flyttad från gamla Viema Förening till eEknomi Smart. Har massor med förslag på förbättringar av eEkonomi så att den ska bli anpassad även till föreningar.

Fakturering, bokföring, leverantörsfakturor mm är perfekta!!! Allpen är också toppen att ha.

Medlemsregister, (kundregister) lämnar en hel del övrigt att önska. Om Visma förbättrar dessa blir eEkonomi för Föreningar perfekt!

Funktioner som saknas i Medlemsregistret:

1. Massuppdatering, superviktigt! (att tilldela gruppnamn till många samtidigt)

2. Att kunna radera bort en medlem helt och hållet.

3. Söka på fritext i olika fält, tillexempel i Anteckningar

3. Export av medlemsregister är katastrof nu. Saknar att kunna förfina listan innan excel skapas, precis som det är i Visma Fö.

4. Önskar att Visma eEkonomi kunde ställas in för föreningar och att då onödiga fält i kund/medlemsregistret försvinner.

Önskar att komma i kontakt med andra användare för eEkonomi som är kassörer i föreningar. Hur gör jag? Finns det en specifik användargrupp?

 

Jovan

17 SVAR 17
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @JOVAN SMK

Tack för att du tar dig tid att skriva in förbättringsförslag till oss gällande Visma eEkonomi. 

 

Under våren flyttade vi hela idéhanteringen från forumet in i respektive produkt och vi tar väldigt gärna emot dina önskemål via vårt nya formulär, då inkommer det direkt till vår produktutvecklingsavdelning. Du hittar det under knappen Feedback och förslag inne i Visma eEkonomi, längst ner till vänster. Klickar du på den knappen kommer du till förslagssidan där du kan lämna förslag. Du kommer då att länkas vidare till ett formulär där du kan lämna in ditt önskemål och feedback. 

 

 

Ha en fortsatt fin dag!

//Tinna

 

JOVAN SMK
UTFORSKARE

Hej Tinna! Jag är medveten om det. Har lagt in flertal förslag där men får aldrig återkoppling! Vet inte om jag gör något fel, lämnade min mailadress men som sagt, ingen alla återkoppling hittills i alla fall. Du får gärna undersöka saken och berätta varför det inte återkopplas.

Tack för ditt svar!

Jovan

Godförmiddag Jovan!

Ser att jag inte har besvarat din fråga gällande hur vi hanterar återkoppling av idéer och önskemål. När vi flyttade idéhanteringen från forumet i våras så skrev min kollega ett förklarande inlägg Vi flyttar idéhanteringen från forumet till era produkter som du gärna får kika på. 

Jag förstår att du saknar att få feedback på dina önskemål men jag kan lova dig att våra utvecklare tar del av och utvärderar varje inkommen idé från er våra kunder. 

 

Välkommen tillbaka till forumet 

//Tinna

 

KABE Husbilsklubb
UTFORSKARE

Hej Jovan!

 

Vår förening "flyttade" tidigt i våras över från Visma Förening till Visma eEkonomi (Förening) och trodde i vår (min) enfald att det skulle bli ett steg uppåt. På sätt och vis blev det ju detta eftersom eEkonomi finns i "molnet". Men det var det enda också. Jo, precis som du säger, är eEkonomi bra för en förening som endast använder redovisningsdelen. Men för vår förening som har en aktiv kontakt med medlemmarna via SMS, e-post, listutdrag ur medlemsregistret blev det en resa tillbaka till Hedenhös. Det visade sig ju at det inte ens gick att skriva ut en "riktig" medlemslista likt tidigare! Vad som går att plocka fram är denna variant,


Bild Excelfilen.jpg

som naturligtvis inte går att visa någon.  För att komma till en läsbar lista, som Visma Förening klarade med en knapptryckning, krävs nu många ekvilibristiska övningar. Så därför måste jag nu göra en video som nästa sekreterare kan kolla på för att begripa hur man tar sig från Exportfil i formatet *.csv i eEkonomi till en snygg medlemslista i PDF-format som kan läggas upp på vår hemsida.

Bild 1.jpg

Så visst har du rätt Jovan, att Rom byggdes inte på en dag, men visst känns det lite fel att behöva bygga det på nytt igen. Kan inte tro att Visma SPCS under nästa år orkar med att förse eEkonomi med funktionalitet så det kan kallas för Visma eEkonomi för föreningar. Jo, det kan det ju för de föreningar som endast som vi säger använder redovisningsdelen. För oss andra har det blivit en resa tillbaka i tiden.

Gissar att det kan finnas ett värde i att de föreningar som vill ha medlemsfunktionalitet i eEkonomi stödjer varandra som du efterlyser.

 

Rolf brevloggo 2022-08-01.jpg

JOVAN SMK
UTFORSKARE

Ja absolut, vi bör samla våra förslag och framföra dem med enad röst till Visma. Detta borde väl gynna alla parter inklusive Visma.

KABE Husbilsklubb
UTFORSKARE

Jovan.

Jag misstänker att Visma SPCS redan har fått tillräckligt många "föreningsförslag" som kan hålla dem sysselsatta en lång tid.
Problemet verkar inte vara brist på förslag. Snarare brist på ambition. Rent krasst tror jag det inte är tillräckligt många föreningar som kanske är lika aktiva utan för kontoret som er och vår. Alltså nöjer de sig med att ha koll på redovisningen. I mina mörkaste stunder tror jag Visma SPCS räknar med att de kanske tappar ett antal föreningar, but **bleep** happens.

Hade ambitionen från början varit att också underlätta för föreningar i eEkonomi så borde det redan varit avklarat, är min tanke. Föreslår att du hämtar hem vilka föreningar som använder (tänker använda) eEkonomi mer än för redovisning och drar igång en grupp för gemensamt kollegialt stöd. Själv behåller vi Visma Förening så länge som det går. Eftersom det är den vägen det är enklare att skapa medlemslistor, skicka SMS, skicka e-post samt fakturera.
Som det är idag i eEkonomi ska du registrerar "kunden" först. Sen skall du gå in i SMS programmet som är separat och lägga upp kunden manuellt där också. Vill du skicka en identisk faktura (t ex årsavgift) till alla medlemmar (vi har drygt 500) får du antingen välja och markera en och en) blir det komplicerat. Du måste då klicka på varje kund för att lägga till den. Eller så får du skapa en grupp (t ex Medlem) som du lägger till manuellt på varje medlem för att sedan kunna välja att sortera på Kundgrupp, i detta fallet Medlem. Finns alltså ingen funktion, Märk alla.
Selektera fakturamottagare.jpg

Finns ett begrepp som kallas "Kvalitetsbristkostnader" som du kanske redan känner till. Alltså kostnader, besvär, bekymmer som uppstår och som inte alls skulle inträffat om saker görs rätt från början. Uppgår inom näringslivet till drygt 35 %.

 

Vår förening anmäler sitt intresse för deltagande i Samarbetsgruppen för de föreningar som använder Visma eEkonomi (för mer än redovisning).

 

B4N/Rg

Hej! Har själv jobbat, sålt och utbildat i gamla Förening i mer än 10 år och känner mig lite besviken på att detta verkar vara en "lightversion".

Det jag mest saknar är massuppdatering, t e x märka olika kunder med olika kundgrupper. Måste nämligen göra om en del för alla kan vi inte maila fakturor till utan måste ha en ssk grupp för brevfakturor och därmed en grupp för mailfakturor. 

Lennart

PS går gärna med i gruppen. DS.

Lennart, "lightversion", must be an understatement of the best kind. Du är väl försiktig.

Som tidigare konstaterats är det (eEkonomi för Föreningar) som en husbil utan bodel. Bara motor, hytt och drivlina. Det som vi normalt kallar redovisningsdelen. Föreningsdelen, det som jag kallar bodelen, får vi tillsvidare klara oss utan. Någon köksdel finns inte så mat får du laga på ett Trangiakök i det fria. Men det går ju det också. 


*Bild borttagen av Community Manager 

 

Alltså Lennart om du vill skriva ut en medlemslista, ja fram med Trangiaköket, eller i vårt fall Excel, och sortera och redigera. Och efter mycket knåpande lyckas du få till en snygg lista.

 

Eftersom jag är en hjälpsam person vill jag bidraga med lite extra, så här vid juletid, som du inte får i eEkonomi för Föreningar, men utav mig. Du avslutar ditt inlägg med ett PS . Du kan förbättra detta om du följer denna uppmaning från Språkrådet,

*Bild borttagen av Community Manager

 

Alltså ett handfast råd som också spar toner.

Önskar ett Gott Nytt År.
/Rolf

Vad värre är..

Jag har skickat ned en säkkopia fr gamla Visma förening för migrering . När den kom tillbaks så var inte kund/medlemsgrupp med tillbags i filen som importerades till eEkonomi förening. Provade att då exportera till excel för att kunna lägga in kund/medlemsgrupp. Döm om min förvåning när det inte fanns en kolumm för detta i excelfilen. Har varit i kontakt med Visma support som ska återkomma. Ska jag behöva lägga till på varje medlem så tar det väl mig 10 timmar + en musarm. Detta är väldigt dåligt.

Ja, så är det vilket tidigare konstaterats i tråden!

Kolumnen för Kundgrupper som ev. finns inlagd på kunder finns mycket riktigt inte med i exportfilen från eEkonomi. Och det går nu således inte att lägga till detta i filen och importera till eEkonomi i tron att uppdatering sker på kunden. Det är tillsvidare så att varje kund separat måste manuellt uppdateras.

Som tur är, är Visma SPCS medvetna om detta tillsammans med fler andra saker, som nu saknas i eEkonomi "Förening". Vi är överens om att så mycket "Förening" är det ännu inte i eEkonomi. Vi får tålmodigt hoppas att Visma SPCS lägger in några extra resurser och snickrar till ett fint "Föreningshus" som vi kan trivas med.

Så KF Liljenby tillsvidare får du vackert manuellt addera Kundgrupper till varje medlem.

/Rolf

JOVAN SMK
UTFORSKARE

Haha, ja så är det. Vi får se om flera anmäler intresse. Angående SMS, vi använder Cellsynt, pröva det, en webbaserad tjänst: www.cellsynt.com/sv/

Jovan

Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST

Hej! 

 

Jag vill bara dyka in i denna tråden och meddela att vi hör och ser er och vi har tagit vidare det missnöjet ni känner inför eEkonomi för föreningar. Vi fortsätter denna diskussionen internt och kommer att återkoppla i de olika forumtrådarna när vi har något nytt att uppdatera som är relevant för just den tråden. 

 

Ha en fin dag. 

Hilda!
Tomten kommer hålla ett vakande öga på detta.

God Jul och Gott Nytt År.

 

Rolf med tomteluva 2022 KABE Husbilsklubb.png
Ordförande KABE Husbilsklubb

Vad värre är..

Jag har skickat ned en säkkopia fr gamla Visma förening för migrering . När den kom tillbaks så var inte kund/medlemsgrupp med tillbags i filen som importerades till eEkonomi förening. Provade att då exportera till excel för att kunna lägga in kund/medlemsgrupp. Döm om min förvåning när det inte fanns en kolumm för detta i excelfilen. Har varit i kontakt med Visma support som ska återkomma. Ska jag behöva lägga till på varje medlem så tar det väl mig 10 timmar + en musarm. Detta är väldigt dåligt.

Hej @KF Liljenby

 

Precis som Rolf skriver så kommer inte kolumnen kundgrupper med vid en konvertering från Visma Förening till Visma eEkonomi utan dessa får du lägga till manuellt. Vi har en dialog internt om hur hanteringen ska se ut i programmet framöver och när vi har mer information att dela med oss av kommer vi att uppdatera er.

 

Tills dess är du alltid välkommen att registrera önskemål om programförbättringar i din produkt.

I Visma eEkonomi finns det en knapp längst ned på sidopanelen som heter Feedback och förslag. Klickar du på den knappen kommer du till förslagssidan i Visma eEkonomi. Tryck sedan på den gröna knappen Lämna förslag. Du kommer då att länkas vidare till ett formulär där du kan lämna ditt önskemål.

 

Jag vill också vara tydlig med att när du skickar en säkerhetskopia till oss för konvertering till Visma eEkonomi så skickar vi aldrig tillbaka den inskickade säkerhetskopian. Den raderas i enlighet med våra regler kring GDPR.

 

Önskar dig en fortsatt fin dag och välkommen tillbaka till forumet
 

/Tinna
 

Bra Tinna med återkoppling INNAN ni spikar lösningen.
Du vet det är med detta som i ett vanlig verksamhet. Ju högre upp du kommer desto dimmigare blir det. Tydligast är det nere på verkstadsgolvet.

/Rolf

JOVAN SMK
UTFORSKARE

Hej Hilda! Alltså vi ska inte glömma att eEkonomi är bra och prisvärt för företag men den måste anpassas mera för föreningar om den ska kunna axla jobbet som Visma Fö gjorde. En kollega till dig, Lovisa, mailade med mig och jag redogjorde för henne detaljer och prio för olika förbättringsönskemål.

Tack för al engagemang såhär långt och god jul o gott nytt!

Jovan