Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Assistent
NY MEDLEM

eEkonomi leverantörer

Leverantörsregister
Vore riktigt bra om man kunde lägga fönstret för Ny leverantörer bredvid leverantörsfakturan och ännu bättre om jag kunde kopiera text från leverantörsfakturan för att lägga i leverantörsregistret. Just nu sitter jag med en ny leverantör som inte kommer upp vid sökning och det gör hela arbetet lite omständigare att inte kunna ha fönstren bredvid varandra och kopiera information. Kanske är det sådant man får med om man väljer att köpa en tolknings tjänst, har inte koll på detta. Tacksam för tips dock 🙂 
8 SVAR 8
Pacsac
CHAMPION

Fönsterhantering kunde generellt vara bättre, framför allt att man kan flytta ett fönster som skymmer

Exakt, hade man kunnat flytta fönstret så hade man kunna se det man behöver. Och tänk om man hade kunnat kopiera text 😉 
Khedron Wilk
CHAMPION

Rent tekniskt går det för Visma att fixa detta. Kruxet är troligen att vissa kunder gärna låter systemet poppar upp ett nytt fönster (räkna in mig där) medan det för andra blir förvirrande med flera fönster och riskerar att tappa bort sig.

Hade knappen för t.ex. Ny leverantör varit en länk istället för en knapp så hade man som avancerad användare kunnat välja att bara klicka (öppna samma fönster) eller högerklicka (eller motsvarande) och välja öppna i nytt fönster. Detta är vanlig grundläggande funktionalitet i webbläsaren (jag bara tar för givet att det finns i alla vanliga ”grafiska” webbläsare).

Kanske det går att implementera motsvarande funktionalitet direkt i eEkonomi med hjälp av Javascript? Så att en ”vanlig” användare inte märker av den men den som vill bli mer avancerad kan plocka fram det?

Ett alternativ är att öppna två webbläsarfönstet i”manuellt”. Verkar som man kan stå i vyn för ny leverantörsfaktura och och välja Inköp -> högerklicka på Leverantörsfaskturor och i den popupmenyn välja öppna i nytt fönster. Det är inte riktigt det du frågar efter, bara försöker hitta närmast möjliga här och nu. 🙂

Ja du har en poäng, får testa. Så frustrerande bara när man inte får upp någon leverantörsinformation och så lägger sg Ny leverantör ́s fönstret liksom över och döljer allt 😉 
Sofia Johansson
MODERATOR

Hej!

Förstår om det hade varit smidigt, men tänkte dubbelkolla lite med er.
Vad är det som hade gjort att det hade varit smidigare att kunna kopiera in från leverantörsfakturan till leverantörsregistret?
Vad för sorts uppgifter hade varit passande att kunna kopiera? 

Kul att ni tipsar och hjälper varandra så mycket! 🙂

Ha en trevlig dag!

/Sofia 
Assistent
NY MEDLEM

Hej Sofia! Det är inte alltid som leverantörens alla uppgifter ramlar på när man skriver in org nr, vid dom tillfällena så hade det varit guld om man kunde se leverantörsfakturan bredvid så att man hade kunnat kopiera alla företages uppgifter och klistrast in i leverantörsregistret. Vet att om man bara vill kunna se fakturan bredvis så kan man öppna den i eget fönster, men hade varit smidigt om den inte doldes så ser man ju allt med en gång. (Och om man skickar betalfil så bör ju inte osynliga tecken vid kopiering störa)

Khedron Wilk
CHAMPION

Har inte tänkt på det förut men är delvis kopplat till ursprungliga frågeställningen, tror jag:

Vore smidigt men någon form av indikation om det är så att eEkonomi inte hittar leverantören i leverantörsregistret jag lagt upp, eller om det inte går att fastställa leverantörens namn och/eller org-nr vid OCR-tolkning på fakturan. (Det kanske redan är så, jag har bara nte reagerat på det i så fall?)

Och om det går att fastställa namn/nummer men det inte finns i registret, öppna Ny leverantör-fönster (popup eller separat) med uppgifter förifyllda?

Det är väl i linje med jdgrevisions önskemål? Eller?
Assistent
NY MEDLEM

Nu fungerar det fint med att man kan trycka upp leveratnörsfakturan i eget fönster och på ̈så vis flytta runt den. I mitt fall använder jag två skärmar så då kan man dra fakturan till andra skärmen och fylla i alla uppgifterna på leverantör manuellt. Funkar galant!