Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

"Paketartiklar": Dölja artiklar på faktura eller dela upp en artikel på flera konton

(uppdaterad av My Janhall MODERATOR ‎2020-01-28 15:47 )

I min organisation säljer vi ibland artiklar som mer fungerar som ett paket, till exempel artikeln "Festbiljett" skulle kunna delas upp i underartiklarna "Förrätt", "Efterrätt", "Dryck" o.s.v. som motsvarar egna konton i kontoplanen.

När vi skapar fakturor vill vi att endast huvudartikeln ("Festbiljett") visas, samtidigt som vi vill att summan ska fördelas rätt på respektive underartikel/konto i samband med att fakturan bokförs.

Tyvärr verkar detta inte fungera i Visma eEkonomi (men däremot i Administration förekommer s.k. paketartiklar), så jag skulle därför vilja ge detta som ett förbättringsförslag – t.ex. antingen om man kan dölja underartiklarna på själva fakturan, eller om man kan dela upp huvudartikeln på flera konton på något sätt.

2 SVAR 2
APPLICATION SPECIALIST

Re: "Paketartiklar": Dölja artiklar på faktura eller dela upp en artikel på flera konton - eEkonomi

Hej Nilsjohan,

Jag förstår hur du tänker gällande paketartiklar. I dagsläget är det ingen funktion som finns i eEkonomi men jag tar ditt förslag vidare som en förbättring. För att få till en work-around som det ser ut just nu hade du antingen fått skapa upp en artikel som heter "Festbiljett" och fakturera den till kund, då hade du efter det fått manuellt fördela bokföringen och beloppet på de olika kontona som du vill ha kopplade till de olika underartiklarna.Ett annat sätt hade varit att skapa upp olika artiklar för de olika "underartiklarna", lägga upp dessa olika rader på fakturan och sedan direkt i fakturan döpa om namnet på artikeln till "Festbiljett". Dock kommer det då stå med flera gånger på fakturan, en gång för varje artikel men det kanske går att förklara med en textrad på något sätt under.

Hoppas detta hjälper dig komma runt problemet!


Highlighted
NY MEDLEM

Re: "Paketartiklar": Dölja artiklar på faktura eller dela upp en artikel på flera konton - eEkonomi

Tack för ditt svar, Emil! Tror att ditt sista alternativ blir bäst för oss så länge – då behöver man inte bokföra manuellt på samma sätt i efterhand.