Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Ändra kontonummer i leverantörsfaktura

I nya versionen (2014.0) är det ett problem med ändring av kontonummer på följesedlar när man registrerar leverantörsfakturor. Om det står 4010 men det ska vara 4056 så gick det i förra versionen att ändra detta på raden i fliken följesedlar, men nu går det inte. Det enda sättet är att byta flik till 1. Faktura och där göra ändringen. Detta är ett fel som inte fanns i förra versionen, men däremot uppkom felet i den förrförra versionen. Det verkar alltså som om någon korrigerat felet, men det har ändå kommit tillbaka...

8 SVAR 8
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej,

Detta är en medveten ändring i version 2014.0 då den här möjligheten orsakade felaktigheter och postlåsningar.

För att ändra konto behöver du nu gå på fliken 1 eller fliken 2, där du har konteringarna.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Vi har inte upplevt några problem med "felaktigheter och postlåsningar", men däremot ökar ju risken att det blir fel nu när det inte går att ändra som man är van vid. Det är ju lite konstigt att "felet" funnits i en tidigare version men varit borta i den förra, men nu i senaste återkommit igen. Känns som om Visma har haft svårt att bestämma sig hur de ska ha funktionen eftersom den ändrats i varje ny version de sista åren. Blir ju heller inte så lättjobbat när man vänjer sig vid att göra på ett sätt och ni ändrar fram och tillbaka i varje ny version. Jag blir inte förvånad om det funkar i nästa kommande version...
Fd medlem
Inte tillämpbar

Det vore en bra ide om det även gick att ha 2 konton under inställningar i artikelkonteringar så att man på riktigt kunde få rätt konteringskonto 4010 eller 4056 på leverantörsfakturor utan att man måste bestämma sig för ett konto, och sedan ändra varje artikelkonteringsrad på leverantörsfakturan. Detta oavsett om man använder konteringsmallar med rätta grundvärden, då dessa värden inte "följer" med så fort man tar upp en beställning på flik 4 och börjar leverera in varor på fakturan.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej! Vi har fått önskemål kring detta i en annan tråd här på forumet: https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs...

Gå gärna in och delta i diskussionen där.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Det funkar ju dessutom att ändra kontonummer i fliken Beställning, borde inte det också orsaka att det hänger upp sig???
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej igen,

Åtgärden gjordes specifikt på fliken Följesedlar eftersom raden där direkt påverkar den artikeltransaktion som rör inleveransen och det pris som kan ändras i och med att du plockar upp följesedeln på leverantörsfakturan. Den kopplingen finns inte på Beställningar och därför kan det inte uppstå samma problem där.
Fd medlem
Inte tillämpbar

This reply was created from a merged topic originally titled
Version 2014.02 mindre arbetseffektiv?.


I den nya versionen av admin 2000 kan man inte längre ange konto under fliken "följesedlar" när man jobbar med att registrera Leverantörsfakturor. Arbetet blev inte effektivare att behöva byta flik för det.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Mikael, tack för din feedback. Vi slog ihop din kommentar med den här tråden, där jag har förklarat orsaken till förändringen.