Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Robert38
NY MEDLEM

Anropa API från 64 bitars C++ program- Visma Integration

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-01-23 13:11 )

Hej,

Vi utvecklar med Visma Integration mot Visma Administration 2000 etc.

Vi vill kunna komma åt API från ett 64-bitars C++ Windows-program.

Då det inte går att länka ett 64-bitars program mot 32-bitars Adk.dll,
undrar vi om en bra lösning är att utveckla ett hjälpprogram i C++ (32-bitars) eller C#
som kommunicerar via IPC (Inter Process Communication), t.ex. sockets, med vårt 64-bitars program?
Eller om det finns någon annan bra lösning?

Dvs. 64-bitars C++ programmet skickar ett ett kommando via sockets till hjälpprogram i C++ (32-bitars) eller C#
som i sin tur anropar Visma API via 32-bitars Adk.dll eller .Net-wrapper.

Mvh
Robert

3 SVAR 3
Roald Osbakk
ANSTÄLLD

Re: Anropa API från 64 bitars C++ program- Visma Integration

Hej,
 
Att göra en egen komponent med 32-bitarsteknik som man kommunicerar med från sitt 64-bitarsprogram är den enda vägen att gå.

Sen hur man löser denna kommunikation är i sin tur är inget vi kan värdera vad som är bästa lösningen. Ett personligt tips är att implementera en COM-server runt vårt api. De är lite mer generella. Vi använder det i tex Visma Administration för att komma åt 64-bitars api i MS Office från vårt 32-bitarsprogram. Men de egna behoven bör styra vilken teknik man använder.

 Mvh.

/Roald

Fd medlem
Inte tillämpbar

Re: Anropa API från 64 bitars C++ program- Visma Integration

Som en uppföljningsfråga: Har ni planer på 64-bitarsrelease?
Roald Osbakk
ANSTÄLLD

Re: Anropa API från 64 bitars C++ program- Visma Integration

Nej, det ligger inte i våra planer den närmaste tiden.