Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Är version 2018.5 stabil? - Administration

Inom kort ska jag byta dator, och därmed installera Visma Administration 2000.
I dag använder jag version 2017.0, men uppdaterar gärna till version 2018 om den är stabil.
Dessvärre var det många felrapporter i början.
Hur är situationen nu när 2018.5 är släppt. Är den färdig för skarp användning, eller ska jag stanna kvar på version 2017?
16 SVAR 16
NY MEDLEM

Re: Är version 2018.5 stabil? - Administration

Nu börjar det se bra ut (bara jag får tillbaka "Kommatecken vid registrering av ny rad i verifikationerna för att få samma konto som på raden ovanför") så kommer jag att börja rekommendera Visma igen.
De nya sökfunktionerna verkar bra (och nödvändiga med tanke på vad som hände med sökningen vid övergången till ny databas)
NY MEDLEM

Re: Är version 2018.5 stabil? - Administration

Hade nog rekommenderat att avvakta två veckor så att den testas lite till av de som är "heta på gröten".

Om du fortfarande gör på 2017.0 så tror jag att det kan löna sig att vänta lite till. Detta gäller framförallt om du har någon form av integrationslösning. I så fall bör du prata med utvecklaren till integrationslösningen innan du går över till den nya versionen.

//Davor P
NY MEDLEM

Re: Är version 2018.5 stabil? - Administration

Jag har integrationslösning och har inte fått klartecken från den leverantören att köra version 2018.
NY MEDLEM

Re: Är version 2018.5 stabil? - Administration

I detta läge hade jag INTE uppdaterat i den skarpa miljön.

Däremot kan det vara idé att installera programmet i en "leksaksdator" för att testa och utvärdera programmet.

Installera i så fall programmet enligt "alla konstens regler" på den extra datorn och läs in en backup-fil från ditt skarpa system.

På så sätt kan du utan problem köra version 2018.5 och se hur den uppför sig. Brasklappen är dock att du inte kan testa och utvärdera själva integrationen.....

//Davor P
NY MEDLEM

Re: Är version 2018.5 stabil? - Administration

Tack för svaren.
Vi har ingen integration, men trots det får jag överväga om jag vill ta risken med en uppdatering av de skarpa filerna.
Som Davor skriver kan jag ju köra en testinstallation.

Re: Är version 2018.5 stabil? - Administration

Bra fråga 🙂 jag har också avvaktat och kör fortfarande ver 2017.0 men kanske börjar tycka att det är dags att göra uppdatering men väntar nog någon vecka till.

Re: Är version 2018.5 stabil? - Administration

Har inte uppdaterat utan avvaktat vilket då verkar vara ett smart drag. Vi kör med byråstöd och samtliga program. Märkligt att det skall ta sådan tid innan man kan uppdatera och lika märkligt att man inte får "varningar" från Visma utan måste läsa här på forumet för att se hur det funkar. Med dryga 200 kunder som vi kör bokföring i, en drös av dom fakturerar vi år och en hel del annat så har vi inte tid med försvunna funktioner eller ännu värre, försvunna data.... Undrar om man kommer att gå direkt från 2017.0 till 2019.0 tro....hmmmm...
NY MEDLEM

Re: Är version 2018.5 stabil? - Administration

Jag har inte heller uppdaterat, utan avvaktar tills jag får höra alla jubla över den senast uppdaterade versionen.... jag har dock seriöst börjat titta på andra program och är ganska säker på att jag kommer att byta. När man känner att man inte kan lita på uppdateringar av nya versioner så känns det inte bra att kvarstå i Visma känner jag.

Gå gärna in på den slutna facebookgruppen Redovisningskonsulter i Sverige och ansök om medlemskap där https://www.facebook.com/search/top/?q=redovisningskonsulter%20i%20sverige

Där kan alla diskutera olika program och ge varandra diverse råd. Ju fler medlemmar desto bättre fungerar gruppen 🙂
APPLICATION SPECIALIST

Re: Är version 2018.5 stabil? - Administration

Hej. 
Version 2018,5 är stabil men inte helt felfri. När man gör ett så stort byte som en ny plattform på ett redan befintligt program är det inte helt smärtfritt. Tanken är att programmet ska fungera som tidigare så när som på några små justeringar. Några är inte alltid uppskattade såklart men vårt mål är att bemöta alla. De flesta fel som kommit i samband med databasbytet är rättade, men det kvarstår några som kommer att rättas så fort som möjligt. I dBase-versionen hade vi bland annat problem med codebasefel, vilka nu här helt borta. Det är en anledning till att uppdatera till SQL-version. Vi alla vill ha en bättre produkt och även nya funktionaliteter - som vi nu bland annat infört i version 2018.5 med nya sökmöjligheter som varit väldigt efterfrågat - och även uppskattat.
 
Dock finns det en del Integrationslösningar som inte riktigt lirar ännu. De problem som vi kan påverka kommer till nästa version 2018.6.