Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Helena75
UTFORSKARE

Arbetsflöde arbetsgivar-/momsdeklaration Visma Lön/Administration

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-03-12 11:16 )

Hej,
Vi är en byrå som använder Visma Lön/Administration samt Byråstöd och undrar vilket arbetsflöde ni rekommenderar nu i januari när det inte lägre är tillämpbart att "knappa" in arbetsgivardeklarationerna? Den som gör lönen och nu skriver ut arbetsgivardeklarationen är inte deklarationsombud. Samma sak gäller momsrapporten. Visma "gömmer" filerna till dessa så att det är mycket opraktiskt att att försöka leta efter dem när de ska skickas in till Skatteverket.

Vi behöver ett smidigt förfarande för att skicka in filerna för arbetgivar och momsdeklarationerna till skatteverket.

5 SVAR 5
Lotta_46
NY MEDLEM

I Företagsunderhåll/Inställningar/Import-Export kan ni själva ange vilken folder filen ska sparas i. Sedan är det bara att plocka upp den för behörig när det är dags att skicka in den.
Helena75
UTFORSKARE

Det löser bara halva problemet då detta fungerar bara för arbetsgivardeklarationer. Momsdeklarationerna är inte märkta med orgnr de heter bara t ex eSKD_Moms_201808.xml vilket inte ger en ända ledtråd och sparar vi fler filer i samma mapp så skrivs de över gissar jag.

Jag vill kunna göra hela processen digitalt på ett smidigt sätt, detta löser de individuella AG deklarationerna men inte momsen dvs hela rapporteringen.

Tänk om Skatteverket kunde utöka ombudstjänsten så att kunden kunde godkänna oss som bolag som ombud istället och där vi sedan som registrerade företrädare kunde administrera vilka hos oss som kunde var deklarationsombud. Det vore väl helt fantastiskt. Framförallt när personal slutar eller man måste lägga till/ta bort deklarationsombud. 
Helena75
UTFORSKARE

Håller med. Hörde någonstans om att det kanske var på gång att även om du inte är ombud ska du kunna ladda upp filen för att ombudet sedan går in och godkännen, det är också en fungerande lösning.
Men visma skulle kunna uppdatera filnamnet för moms filen och lägga till bolagets orgnr så blir det lite lättare i alla fall.
Finns det någon byrå som rapporterar moms via fil? I så fall hur har de lagt upp det? Eller är det bara ombuden som gör så?
Mia Sundin
ANSTÄLLD

Hej

I Administration kan du själv lägga in sökvägen till vart du vill att filen för momsrapporten ska hamna. Har du en mappstruktur med tex kunds orgnummer så kan du lägga in sökvägen här just denna kunds filer hamnar då alltid i rätt mapp. Sökvägen hittar du under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar, klicka på Moms så hittar du sökvägen som du kan ändra på respektive företag.