Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Mikael51
UTFORSKARE

Arbetsflöde med förskottsfaktura, leveransfaktura och besiktningsfaktura

Hej,

 

Då och då har vi lite större affärer, alltid med olika villkor så man bygger inte upp et standardiserad arbetsflöde. Den här gången Förskott 10% Leverans 80% Slutbesiktning 10%. Hur bygger man upp ett flöde från order till sista fakturan så det blir rätt hela vägen utan massor med justeringar och manuell bokföring i Visma 2000?

1 SVAR 1
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @Mikael51 

 

Tack för att du hör av dig till oss i forumet. 

 

Det finns inget färdigt flöde för den typen av hantering som du beskriver men vi har tagit fram ett förslag på hur du skulle kunna göra. 

 

Du skulle kunna lösa det genom att du skapar en faktura från ordern där du först lägger in en artikelrad med -1 i antal och lägger in en rabatt så att det enbart blir 10% av fakturabeloppet.

 

 

När det är dags för faktura nr 2 kopierar du den första fakturan och gör samma sak men ändrar artikelbenämningen till Leverans och lägger rabatt på 80%.

 

 

Sedan kopierar du fakturan igen när det sista ska faktureras och lägger in artikelraden slutbesiktningen och 10% rabatt.

 

Detta är ett förslag på hur du skulle kunna hantera det i Visma Administration. Ett tips är att du testar lösningen i Övningsbolaget som du hittar under Arkiv - Öppna företag så lösningen fungerar som du önskar.

 

Du kan även slå en signal och prata med mina kunniga kollegor på supporten som brukar ha lösningar på det mesta. 

 

Trevlig helg

//Tinna