Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
CarinA104
NY MEDLEM

Boka bort gammal kreditfaktura

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-02-12 11:15 )

Har en gammal kreditfaktura kvar i kundreskontran, kunden finns inte kvar längre så den kommer aldrig bli utbetald + att den är så gammal så nu vill jag rensa bort den både ur reskontran men även bokföringsmässigt (eller vad man säger) Har försökt att läsa mig till hur jag ska göra men förstår inte så hoppas någon här kan ge ett utförligt tillvägagångssätt. Den är ju alltså utfärdad för flera år sedan så känner inte att det är en lösning att kreditera men hur gör jag istället?

5 SVAR 5
LW____
NY MEDLEM


Jag skulle göra en debetfaktura med samma konton i. Sedan kvittar man bort dem mot varandra i listan över fakturor. Alternativt, att göra en manuellt inbetalning av de bägge när den nya debetnotan är gjord. Summan blir ju noll på bankkontot. Jag har annars ett konto som heter kvittning av kundfakturor, 1517. Det kontot brukar jag använda mig av när jag har en debet och en kredit som tar ut varandra. Man kan ju "betala" med 1517, om man inte vill blanda in 1930 eller så.

Lycka till!
//L
CarinA104
NY MEDLEM


Tack för svar.
Det måste alltså till en debetfaktura för att kunna få bort från reskontran eller? Känner bara att kreditfakturan är så gammal så det blir "galet" att göra en debetfaktura så många år senare men det kanske bara är jag som tänker galet. 🙂

/CarinA
LW____
NY MEDLEM

Jo, jag förstår vad du menar, men bäst är att göra så. Har själv suckandes gjort det vid några tillfällen.
//L
CarinA104
NY MEDLEM

Okej då gör jag så. Tack för hjälpen.

/CarinA
Thomas51
CHAMPION

Hur gör man med momsen i en sådan här situation? Skapar jag en debetfaktura att kvitta emot måste den väl bli momsfri? För jag ska väl inte behöva redovisa moms för något som inte är levererat?