Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
NY MEDLEM

Dagskassor för större kedjor

Kan inte bara vara vi som slåss med detta:
Vi har 25 frisörsalonger som varje dag gör dagsavslut. Tidigare har vi samlat ihop månadens dagsavslut och sedan kollat mot bankkontot och lagt in ett och ett efter månadens slut (fel jag vet), detta blir ju alltså ca 750 dagsavslut i månaden att hålla koll på. Nu har vi börjat ta ut dagliga SIE filer ur deras bokningsprogram och importera i Visma, det spar tid.

Till min fråga - hur gör man ex när de tar ut pengar från kassan och går och handlar något? Vi får ju inte in kvittot förrän månaden är slut (de skickar in dagsavsluten månadsvis). Men lagen säger väl att dagskassan måste bokföras efterföljande dag? Även om de har diffar eller felinslag är det omöjligt att se/följa när de är 150 frisörer som man ska nå ut till.

Hur sköts bokföring av dagskassor i större kedjor?
1 SVAR 1
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Dagskassor för större kedjor

Även mindre företag, som vårt, med bara en butik måste hantera uttag ur kassan. Eftersom varje uttag registreras i kassan finns de ju med i dagsavslutet. Jag har valt att registrera uttag ur kassan på konto 1911, medan 1910 är kontantkassan. Det viktiga är att när man bokför dagsavslutet så minskar man kontantinflödet med ev uttag. Dvs summan på kontona 1910 och 1911 ska stämma med vad dagrapporten / z-rapporten anger som kontantköp. Givetvis måste kassasystemet vara inställt så att uttag hamnar på 1911.

Då bokförs allt enligt lagen. Allteftersom du får in kvitton från köpen bokför du dem mot 1911. 
Saldot på 1911 ska vara 0 när alla kvitton är redovisade.

Jag har funnit detta ganska enkelt och lätt att stämma av.