Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Eget fält på kundfaktura? - Administration

Hur kan jag ändra mallen för kundfaktura och lägga till ett eget fält? Jag vill ha med projektnummer men hittar det inte.
3 SVAR 3
NY MEDLEM

Re: Eget fält på kundfaktura? - Administration

Hej!
Vilket program avser din fråga?
NY MEDLEM

Re: Eget fält på kundfaktura? - Administration

Visma Administration
NY MEDLEM

Re: Eget fält på kundfaktura? - Administration

Okej!
Det går att lägga till fakturans projektnummer även på utskriften men det styrs av vart du placerar objektet på fakturan.

För att komma in i malleditorn går du via Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Företag - Mallar. Klicka sedan på listpilen till höger i kolumnen Mallar på raden Fakturor. Markera mallen du vill justera och klicka på knappen Ändra upptill, två steg till vänster om soptunnan.

Väl inne i malleditorn kan du skapa ett nytt textobjekt genom att klicka på knappen Abc till vänster och sedan klickar du där du vill att objektet ska hamna i mallen. Om detta ska fungera behöver du placera objektet utanför området där dina artikelrader ligger, det som kallas Radområde. För att förklara det på ett annat sätt kan man säga att ägaren av objektet styr vad det kan innehålla för funktioner. Ägaren blir det området där du placerar ditt nya objekt. Du kan se ägaren i basegenskaperna när du har ditt nya objekt markerat. Där kan ägaren inte vara Radområde för det innehåller inte funktionen du söker, %Projekt.

När objektet är skapat och markerat har du ett fönster till höger som heter Basegenskaper. Klicka på raden Funktion, leta upp och markera fältet %Projekt och klicka på knappen Lägg till.

Om du vill att det ska stå exempelvis Projektnummer innan själva numret skrivs ut behöver du skapa ett nytt objekt för texten också. Klicka på knappen Abc igen och sedan klickar du där du vill att texten ska stå. Som funktion lägger du in "Projektnummer" så kommer det att skrivas ut.

Spara sedan mallen med ett nytt namn och stäng ner malleditorn. Plocka din nya mall så att den används i fortsättningen. Eventuellt vill du ha exakt samma mall för kreditfakturor också och behöver plocka samma mall på den raden med.