Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
maj-britt eriksson
NY MEDLEM

Faktura kommer inte med i journal

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-04-20 16:58 )

När man har utskrift "vit" med bg-avi på nedre delen av fakturan som medför markering i utskrift kommer inte fakturan med i journalen, om man inte går tillbaka och även markerar rutan ovanför för "faktura". Detta medför extra arbete, som kan bli drygt om man har många fakturor!!!! Skulle vara bra om detta kunde ordnas av programmerarna.

1 SVAR 1
Mia Sundin
ANSTÄLLD

Re: Faktura kommer inte med i journal - Administration

Hej,

Vid utskrift av faktura till direktutskrift får du en markering just på Utskriven Faktura som gör det möjligt att journalföra. Du har även möjlighet att välja en mall för Extra Fakturadokument (som i ditt fall är valet "vit" med bg-avi på nedre delen av fakturan) om du vill ha ett extra dokument kopplat till fakturan. När denna utskrift används genereras en bock i den nedre utskriftsrutan. Då tanken är att utskrift av detta extra dokument inte har färdigbehandlat din faktura går det inte att journalföra. 

Jag förstår att många använder Extra Fakturadokument som en snabb funktion att byta mellan olika mallar och att det skulle vara önskvärt att även den nedre ibockningsrutan skulle göra det möjligt att journalföra. 

Mia