Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Emma__40
NY MEDLEM

Fakturor från Transportstyrelsen och Elektroniska fakturor och dokument

Vi använder visma autoinvoice men varför fungerar inte det att läsa in fakturor från Transportstyrelsen. Detta är något som borde gå att lösa! Speciellt om den ända anledningen är att fakturan saknar organisationsnummer finns många statliga leverantörer som saknar organisationsnummer. 

6 SVAR 6
JohanNicklason
ANSTÄLLD

Hej!

Tråkigt att du känner dig missnöjd med Autoinvoice eftersom det är en fantastiskt bra funktion som ska underlätta och spara tid både när du skickar och tar emot e-fakturor. Tanken är att du ska slippa all pappershantering.

I ditt fall misstänker jag att det inte fungerar när du använder scanningstjänsen som finns i Visma Autoinvoice, där vi scannar och tolkar innehållet på fakturan så att informationen skickas som en e-faktura till ditt program? Det är nämligen en begränsning gällande vissa myndigheter. Det gäller bland annat Transportstyrelsen och Länsstyrelsen eftersom deras dokument klassas som juridiska dokument och inte fakturor.

Lär mer om detta via denna länk

Det jag skulle rekommendera är att du kontaktar Transportstyrelsen och frågar om de har möjlighet att skicka fakturorna som e-fakturor istället. Då ska det inte vara några problem att ta emot fakturorna i Visma Administration via Visma Autoinvoice.

Hör gärna av dig om hur det går!

Med vänlig hälsning
Johan
Emma__40
NY MEDLEM

Jättebra att tanken är att det ska spara tid och underlätta men när jag får högen med fakturor från Transportstyrelsen gör det inte det. Att det underlättar i övrigt har inget med min fråga att göra. 

Har kontaktat Transportstyrelsen och det kan inte skicka e-fakturor. Vet ni kunder som detta fungerar för? Hur har de löst detta?  
Fredric Broad
ANSTÄLLD

Hej Emma!

Var också i kontakt med Transportstyrelsen och om det gäller fordonsskatt eller trängselskatt så går det ansöka om att få dessa fakturorna elektroniskt. Gäller det sjöfart, luftfart eller järnväg går det enligt personen jag pratade med dessvärre inte att få dessa fakturor elektroniskt.

Blanketter för att ansöka om elektroniska fakturor hittar man på Transportstyrelsens hemsida. 

VAN-leverantör är InExchange, Kommunikationssätt ska vara FTP, GLN-kod kan vi ta fram till er på supporten tel 0470-70 62 00.

Hoppas detta hjälper dig vidare till en mer papperslös vardag!

/Fredric
Emma__40
NY MEDLEM

Tack för hjälpen, nu fungerar trängselskatt fakturorna utmärkt!

Jag har två önskemål som jag hoppas ska fungera i framtiden.

1. att det ska fungera att läsa in fakturor med bindestreck utan handpåläggning

2. att det ska gå att läsa in fakturor från statliga myndigheter och föreningar.


//Emma

Erik Danielsson
NY MEDLEM

Hej, Jag har Visma Eekonomi och autoinvoice. Jag var i kontakt med transportstyrelsen och de säger att det är hos banken man måste anmäla att man vill ha E-faktura från dom. Men jag vill ju inte ha E-fakturan till banken utan jag vill ha den till Visma autoinvoice. Hur gör jag? Mvh/Erik
Karl Wilsborn
ANSTÄLLD

Se Fredrics inlägg ovan - du ansöker alltså via blanketter på deras hemsida.

/Karl