Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Ulf Jonsson
UTFORSKARE

Får inte ange tillfällig e-postadress vid utskriftsval Lokal e-post

En annan liten detalj också: Om jag väljer lokal e-post som utskriftsalternativ men den som fakturerats inte har en angiven adress så startas inte e-postklienten så att jag kan fylla i adressen (som tidigare) Kanske något att se över?

8 SVAR 8
Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Hej Ulf, 

 

I den nya versionen 2021.21 gjordes ändringar kring detta vilket gör att det numera måste hämtas från kundregistret.

En möjlig lösning för dig skulle vara att du lägger in en tillfällig epostadress t ex test@test eller en intern adress om du vill vara helt på den säkra sidan. Använd inställningen att det ska öppnas upp ett mejl för varje faktura som skickas, där kan man sen ändra till den epostadress som ska användas. 

För att säkerställa att inställningen för att det ska öppnas upp ett mejl för varje faktura är gjord gör du följande: Gå in under Försäljning - Fakturahantering, markera de fakturor som ska skickar och välja Skicka fakturor. Klicka på Inställningar- Skrivarinställningar:

 

Skrivarinställningar.png

 

Och kontrollera så att denna ruta inte är ibockad: 

 

markering epost.png

 

Ha en fin dag!

/Jenny

Tusen tack! Tänkte inte så långt men det är ju en mycket bra lösning//Ulf

Hur ska jag göra om jag har tillfälliga kunder som inte finns med i kundregistret?

Jag vill gärna skicka faktura via lokal e-post och ange e-postadressen i mitt mailprogram. Men jag förstår inte hur den lösning ni angett kan hjälpa mig då. 

 

Förstår inte varför ni har plockat bort riktigt bra funktioner som att kunna göra en provutskrift och dessutom detta med att skicka till kunder med bara enstaka fakturor. Det blir så mycket merarbete med denna nya versionen och det gör mig frustrerad...

Hej @Sjostrom!

 

I nästa version som kommer av programmet är det planerat att lösa så att du kan skicka fakturan via e-post även om kunden inte finns i kundregistret igen. 

Det kommer även komma en lösning på att kunna att skriva ut/spara fakturan innan man skickar den till kund utan att markeringen för Skickad påverkas.

 

Ha det fint!

/Jenny

Tack, det låter toppen!

Har ni någon aning om ungefär när nästa version är planerad att släppas?

Hej @Ulf Jonsson & @Sjostrom!

 

Vi har nu släppt en ny version, 2021.3 där du har möjlighet igen att mejla en faktura utan att kunden finns i ditt kundregister eller att kunden saknar mejladress. 

Läs gärna mer om våra övriga nyheter i versionsnyheterna  och den nya versionen finns som vanligt under Ladda ner/uppdatera

😄 Toppen tusen tack!

Tusen tack!