Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Balticpeter
NY MEDLEM

Företagstermometern - Kund- och leverantörsfakturor

Hej,

 

Jag tycker att ni borde ändra så att staplarna för fakturor till att beräknas på betaldag istället för förfallodag. Vi har leverantörsfakturor som vi avtalat om 2 delbetalningar upp till 6 stycken på. Genom att det är som idag så redovisas hela fakturabeloppet på förfallodagen. Därför blir inte översikten korrekt. OM vi har en faktura på t ex 60 tkr som vi ska betala 1/3 den 1 juni, 1/3 den 1 juli och 1/3 den 1 augusti så kommer hela beloppet hamna i stapel för V22 (om man lägger den 1 juni som förfallodag). Det innebär att likviditetsöversikten som diagrammet ska ge inte alls blir rätt. Normalt när man lägger in en faktura där hela beloppet ska betalas samtidigt, så blir förfallodagen och betaldagen densamma. Om ni nu inte kan ändra så att man som användare själv kan välja vilken beräkning man vill ha (på förfallodag eller betaldag) så vore det ju smartare att ha betaldatum. Att flera användare inte har reagerat på detta "feltänk" beror troligtvis på att man inte har delbetalningar och då blir ju detta en ickefråga.

5 SVAR 5
Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Hej @Balticpeter!

 

Som planeringen ser ut just nu för Administration är det inte något som kommer att förändras gällande företagstermometern. Jag lyfter det vidare men du får också gärna lägga det som ett önskemål via startsidan i programmet och under knappen Förbättringsförslag. Det är därigenom som vi numera hanterar önskemål från dig som användare 🙂

 

Ha det gott!

/Jenny

Hej,

Jag tycker det är så synd att ni inte ser detta som en bugg och därför rätta till det.

 

Mvh

Peter

Hej @Balticpeter!

Vill bara att du ska veta att vi har sett ditt senaste inlägg i tråden och jag har tagit detta vidare till våra produktspecialister. 

 

Ha en fortsatt fin dag!

//Tinna

Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Funktionen för kund och leverantörsfakturor i företagstermometern är byggd efter att gå på förfallodatum så att det går på förfallodatum istället för betaldatum är inte ett fel i programmet utan ett önskemål om en produktförändring. Precis som jag skrev i min tidigare kommentar så har jag tagit önskemålet vidare men i dagsläget är det inget vi kommer att förändra!

 

/Jenny

Hej,
Jag har mycket väl förstått att det inte är är fel i programmet utan att det är fel i tänket. Det vill säga en "bugg" i programskaparens tanke.

Jag uppskattar att ni tagit det vidare men blir samtidigt oroad när du skriver, med utropstecken efter, att "i dagsläget är det inget vi kommer att förändra". Jag har sett så många bra förslag/idéer/önskemål som blivit liggande i er "inget vi ändrar i dagsläget"-korg i flera år. Det här borde vara en enkelt för er att rätta till, OM ni bara vill. Idag är ju funktionen kass!