Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

ThomasH1
NY MEDLEM

Hur återrapportera vi betalningar gjorda till Payson på vår hemsida

Hur kopplar man ihop Payson med Visma Admin 2000? Vi behöver kunna återrapportera  betalningar gjorda på vår hemsida, både kort och faktura. Vi har ingen möjlighet att manuellt hantera varje inbetalning.

Mvh
Thomas

4 SVAR 4
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Thomas!

Om Administration är sammankopplat med Webshop så kommer betalningsvillkoret som är kopplat till betalsättet Payson att följa med över till orden in i Administration. Så den kommer inte med automatik att bli betald i Administration. Du kan läsa mer här.

Däremot om du går över till eEkonomi så går betalningarna över och fakturan blir betald direkt när betalningen sker via kortbetalning. Här hittar du mer information.

/Fredric 

Hej Fredrik,
Tack för ditt svar.

A/ Är detta verkligen "best practice" när det kommer till bokföring av inbetalningar? Lite rörigt i bokföringen blir det om varje betalaning bokas in och sedan kommer det en klumpsumma ifrån Payson som är svår att placera. Känns som en nödlösning? (Tänker att ni som är duktiga på ekonomiprogram kanske har en bättre lösning?)

B/ Rekommenderar ni oss Admin 2000 kunder att gå över till eEkonomi? Eftersom du nämner det som ett förslag så antar jag att eEkonomi har alla funktioner som Admin 2000, stämmer det?

Tacksam för svar.
Mvh
Thomas
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!

Det är så det fungerar i Administration idag. Det man kan göra är att skapa ett betalningsvillkor i Administration och tex döpa det till Payson. När det sedan har synkroniserats över till Webshop kan man koppla betalningsvillkoret till betalmetoden Payson. På så sätt blir det enklare att se på ordern om den är betald genom att välja in kolumnen "Betvillk" i "Kolumninställningar" i listläget under order. Kolumninställningar kommer man åt genom att högerklicka på kolumnrubriken.

Nej eEkonomi har inte samma funktionalitet som Administration 2000 i dagsläget. Så det beror helt på vilka funktioner man efterfrågar om övergång till eEkonomi är aktuellt. Vi har gjort en jämförelse mellan dessa två program där man lättöverskådligt kan se vilka funktioner som skiljer de båda programmen. Du hittar dessa här.

/Fredric 

Okay, synd. Tyvärr så tappar ni oss som webshops kund där, men tack för informationen.
Mvh
Thomas