Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Jessica_
UTFORSKARE

Hur spåra e-faktura som försvunnit på vägen till kund

En kund har inte fått vår faktura, som skickades Elektroniskt via AutoInvoice.
Fakturan står som skickad i kolumnen "Skickad AutoInvoice" i översikten för Kundfakturor.

Vart har fakturan tagit vägen? Hur kan man spåra den?

Tack på förhand!

11 SVAR 11
Davor P1
CHAMPION

Kontakta supporten hos Visma eller kontakta Inexchange som har hand om det bakomliggande systemet.

Hur har det skickats? som PDF till e-post eller EDI?
Har du fått något felmeddelande i Visma Administration? Ibland kan det vara så att det mottagande företaget har lite extra kontroller inbyggda sin automatiskt returnerar "felaktiga" fakturor.

Gå in på KUNDFAKTUROR
Får du upp en orange rad strax under menyknapparna? Det ser ut på samma sätt på Leverantörsfaktura sidan om du tar emot EDI fakturor.

Om det inte syns något där får du gå vidare och kontakta Visma eller Inexchange så får de gräva vidare i sina system.

//Davor P

Fakturan skickades som EDI. Inget felmeddelande och ingen orange rad på KUNDFAKTUROR.

Jag har varit med om att få den typen av felmeddelande, bl.a. pga missad referenskod, men alltså inget så'nt vid sändningen av denna faktura, som hade förfallit till betalning, och efter betalningspåminnelse meddelats ej finnas i kundens system. Man har ju på något vis i bakhuvudet att en faktura kanske slarvas bort på vägen när man skickar pappersfaktura, men om man får ett kvitto på att den elektroniska fakturan är sänd så tror man ju att allt är frid och fröjd...

Jag får ta och kontakta Visma och/eller Inexchange.

Tack så mycket för ditt svar! 🙂

Kan ju också vara så att de har lite tomt på botten av kassakistan och försöker dra en rövare......

Det är ytterst sällan en EDI kommer på avvägar utan att man själv får information om det.

Har du fått kvitto på att fakturan lämnat inexchange så hade jag mailat denna till kunde också....

//Davor P
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Jessica

Om du kontaktar supporten så kan de hjälpa dig att spåra din faktura
Ha en fin dag!
Jessica_
UTFORSKARE

Jag har fått svar från InExchange att fakturan inte nått kunden, som tydligen hade en E-pdf-mottagaretjänst. De hade uppgett en ogiltig e-postadress för denna tjänst, till InExchange, så fakturan "studsade". Att vi inte fick någon avisering om detta beror på att kunden uppgett samma ogiltiga e-postadress för kontakt.

Det är mycket smidigt att nå InExchanges support (via mejl), och de verkar mycket kompetenta. Rekommenderar verkligen er som får liknande problem, att kontakta dem!

Jag är också väldigt glad för den hjälp man ofta får av forumets champion Davor P. Tur att han och andra vänliga och duktiga själar finns på forumet när det trasslar till sig!

Bugar o tackar. 

Bra återkoppling Jessica, det gjorde att en annan lärde sig något på förhand om man själv skulle råka ut för något liknande. Tack till dig (och Davor)!
Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

Vad bra att det löste sig! Jag vill bara passa på och flika in att ni i första hand gärna får kontakta oss på supporten på Visma Spcs om det uppstår frågor i framtiden. Då det är en tjänst i våra system och vi har tillgång till samma system som Inexchange så kan vi svara på eventuella funderingar som ni har. Inexchange har ingen support på programmet eller tjänsten i sig och även därför är det bra om vi får kontakten i första läget. Kontaktuppgifter till oss på supporten hittar ni på vår hemsida:
https://vismaspcs.se/kontakta-oss

Hoppas att ni får en fortsatt fin sommar!

/Joanna

Hej,

Jag skulle gärna kontaktat er support, men jag har haft lite svårt att pricka era öppettider då jag jobbat mest eftermiddagar, kvällar och helger. Det passade/passar mig bra att mejla när funderingarna dyker upp, och sen läsa svaret när det passar mig, vilket ju också funkar bra här i forumet, där man får bra hjälp av champions och andra användare

Kanske läge att ta upp möjligheten till e-post igen. Sen KAN man ju redan från början tala om att svar kan dröja upp till 5 arbetsdagar eller så för att förberedda avsändarna på att det kommer ta lite tid att få svar.....

//Davor P
Davor P1
CHAMPION

Jag har precis råkat ut för samma problem.

Det visar sig att problemet även kan finnas hos leverantören.

Kontakta din leverantör och be dem kontrollera inställningarna i sina system. Det de skall kontrollera lite extra är flöjlande:

* Företagsnamn - Detta kan i sällsynta fall vålla lite problem. Bör helst vara det officiella namnet med den stavning som förekommer hos Bolagsverket
* GLN
* Företagets adress - Speciellt om de använder speciella adresser för fakturorna och inte den "vanliga" postadressen.

//Davor P