Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Installation av Administration på nätverksdisk

Vi kör Visma administration 2000 och skall installera detta på en nätverksdisk så flera personer kan nå företagen. Men vid installation när man skall välja vart dom gemensamma filern skall ligga så kan vi inte välja en nätverksdisk. Hur kan man lösa detta? Vi har ingen server att lägga det på.

3 SVAR 3
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!

I våra installationer använder vi oss av Installshield och där kan problemet du skriver förekomma. Installshield hanterar inte installationer till nätverksenheter/andra datorer på ett bra sätt eftersom Installshield använder Windows system-användare. Det betyder att man inte i alla lägen kan garantera behörighet till den nätverksdisken och det kan leda till följdfel.

Det är även så att Installshield som standard sparar information om installationen i Windows register och det sparas automatiskt på den datorn man installerar ifrån. Detta leder till att om man någon gång senare skulle installera till filservern igen från en annan dator eller att registret på den datorn man installerar ifrån på något sätt blir skadat kan det leda till följdfel som att filer skrivs över eller att installationen kraschar på grund av felaktig information i registret.

Om du vill göra en sådan här installation är det viktigt att du ser till så att användarna har fullständiga rättigheter till nätverksdisken samt att du noterar från vilken dator ni har gjort installationen. Det är denna dator ni alltid ska göra uppdateringar på framöver. På övriga datorer så gör ni klientinstallationer via mappen klientsetup, som ligger i Gemensamma filer.

Såvida det inte är en dator med Windows XP så brukar det fungera om du inaktiverar UAC. Det gör du via Kontrollpanelen - Användarkonto - Ändra inställningar för User Account Control. Om det är Windows Vista så bockar du ur bocken och om det är Windows 7 så drar du ner den i botten. Efter att du har installerat programmet kan du återställa denna inställning.

Alternativet hos er vore att lägga filerna lokalt på en arbetsplats. Det behöver inte vara en server för att andra datorer ska kunna komma åt de och jobba i Visma Administration. Det viktiga är bara att datorn är på plats och igång hela tiden. Rekommendationen blir att ha Gemensamma filer lokalt på en dator men däremot skulle du utan problem kunna flytta företagskatalogen till nätverksdisken.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej,

Jag har en följdfråga på ditt svar nedan,

"Om du vill göra en sådan här installation är det viktigt att du ser till så att användarna har fullständiga rättigheter till nätverksdisken samt att du noterar från vilken dator ni har gjort installationen. Det är denna dator ni alltid ska göra uppdateringar på framöver. På övriga datorer så gör ni klientinstallationer via mappen klientsetup, som ligger i Gemensamma filer."

Vi vill lägga våra gemensamma filer på en uppmappad nätverksdisk, men märkte som du påpekade att installeraren inte klarade att välja en nätverksdisk, kan jag då välja en lokal mapp och sedan flytta denna till nätverksdisken?

mvh
Jimmie (Visma Förening)
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!

Har du UAC aktivt på datorn nu? Kan det i så fall hjälpa om du drar ner den i botten och sedan gör installationen?

Du skulle även kunna testa att klistra in en UNC-sökväg i installationen, exempelvis \\nätverksdiskens namn\SPCS Förening\.

I annat fall så är det ok att lägga de lokalt och därefter flytta till nätverksdisk. Får se till att användarna av programmet har fullständiga rättigheter till mappen och utdelningen på servern.

Efter flytten ska du starta programmet på datorn som du installerade från. Vid denna start kommer du få peka ut var du har lagt mappen (såvida du har klipp ut den från den lokala datorn så att programmet inte hittar den där) och registernycklar kommer att uppdateras med nya sökvägen. Därefter kan du göra klientinstallationer på andra datorer som ska ha programmet.