Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Inte alla kundfakturor kommer med i rapport

Hej,

Jag använder en rapport "Likviditetsrapport - kunder". Jag märkte dock nyligen att inte alla kundfakturor kommer med i rapporten och de som inte kommer med är de som kommer gå via e-post. 

Jag skapar fakturor som kommer gå iväg den förste varje månad. Vissa med vanlig post och vissa med e-post. Jag skriver ut dem, men endast de som ska gå med vanlig post och som ligger på mitt skrivbord i väntan på att skickas, får en bock i rutan "Utskrivet". E-postfakturorna får inte denna bock förrän de går iväg till kunden med e-post.

Enbart de med bock i "Utskrivet" kommer idag med i utskriften. Mina e-postfakturor som alltså är lika kända som övrig fakturering kommer inte med i rapporten.

Ja, jag skulle kunna gå igenom dem manuellt och sätta bockar i "Utskrivet" på e-postfakturorna. De skulle då komma med i rapporten men de skulle inte komma upp för utskrift när det är dags att skicka dem då programmet redan tror att de skickats.. 

Alla fakturor som inte har bock i "Ej klar" borde komma med i rapporten? 

Tack!
MVH
Sara
4 SVAR 4
NY MEDLEM

Re: Inte alla kundfakturor kommer med i rapport

För mig känns det som en självklarhet att de inte finns med i listan. Det är ju bara de som har blivit utskrivna, fysiskt eller med e-post, som verkligen är kundfordringar.
NY MEDLEM

Re: Inte alla kundfakturor kommer med i rapport

Hej, ja det är helt sant att de inte är kundfordringar ännu, men de är skapade fakturor som jag behöver ha med i utskriften då det är känd fakturering. De har samma fakturadatum och den enda skillnaden är ju att vissa ligger och väntar på skrivbordet och vissa väntar i datorn på att skickas. Även om de inte är kundfordringar ännu ligger de i kundreskontra. Borde gå att få denna typ av utskrift också på något vis? 
NY MEDLEM

Re: Inte alla kundfakturor kommer med i rapport

Sorry jag kan inte hitta något. De måste vara utskrivna för att hamna där.


Re: Inte alla kundfakturor kommer med i rapport

Hej Sara!

Tack för ditt inlägg. Beklagar att vi inte svarat tidigare. 

Jag förstår ditt dilemma. Funderar på om du kan testa att skicka varje e-post-faktura enskilt till ditt mejlprogram men sedan välja att spara dem som Utkast, så de ligger där och väntar på att skickas vidare snarare än att låta de ligga kvar i programmet? Förstår du hur jag menar?