Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Jenny_
NY MEDLEM

Kundfaktura betalas med swish

(uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2020-03-02 16:24 )

Hur gör jag när jag får in en swishbetalning på firman och vill skriva ut ett kvitto på denna ur Visma till kunden? Jag har Administration 1000 och om jag gör en kontantnota så hamnar pengarna på 1910 (kassan) men jag vill direkt ha in dem på 1930 (banken). Går det att få till?

11 SVAR 11
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej, jag har inte provat, men jag skulle tro att du kan skapa en kontantnota och gå in under flik 3 "Moms, konton" och ändra från 1910 till 1930. Är det nån som håller med, eller finns det något annat sätt?
MarieN
NY MEDLEM

Tycker jag låter som en bra idé, bara kolla när du gör nästa kontantnota under flik 3 så du får rätt konto på den.
dmd-consulting
NY MEDLEM

Tjena.

I mitt fall säljer jag inget kontant så jag har lagt kontantnota permanent på konto 1930 (företagsinställningar/kontonummer) och gjort om mallen så den heter "Kontant Swish" istället för kontantnota...
Funkar klockrent. Det enda är att jag inte lyckats byta ut PG mot Swish i överskriften längst ner i mallen men mitt Swishnummer står där om än lite missvisande... 😉
Linnea Norden
MODERATOR

(uppdaterad av Linnea Norden MODERATOR ‎2021-08-27 00:03 )
Hej!

Om du vill att det ska stå Swish på utskriften av kontantnotan kan du göra en malländring.

I så fall går du till Arkiv - Inställningar - Företagsinstälningar - Dokumentmallar och klicka på raden för Kontantnotor och kontrollera vilken mall du har vald idag. Tryck på pilen vid mallar och leta upp mallen som används och välj Kopiera och ge den ett nytt namn.

Nu kommer du in i en grafisk fakturamall där du letar upp objektet längst ner som heter Ledtext - Plusgiro. Markera objektet och sedan har du nere till höger på skärmen en ruta som heter Basegenskaper.

I denna klickar du jämte texten Funktion och då kommer det upp en ny ruta. Längst ner i Skapa formel tar du bort det som står där och skriver i stället "Swish" . Det är viktigt att du använder " före och efter den text som du vill ska skrivas ut på kontantnotan. Välj Ok och sedan Spara längst upp till vänster. Stäng ner malleditorn och markera din nya mall och plocka den.

Ha en bra dag.

Linnéa
dmd-consulting
NY MEDLEM

Hej!

Tyvärr finns det ingen ledtext kopplad till plusgiro i sidfoten utan endast till rutan "betalningsuppgifter". Där finns det en ledtextruta men inte i sidfoten. Där verkar det som ordet "Plusgiro:" ligger i funktionskoden istället vilket irriterar mig...
Elin Håkansson
FD ANSTÄLLD

Hej!

Ja det stämmer att detta ligger i samma fält i de mallar som har temat Silver. Du ska ändå kunna lägga in ordet Swish istället för Plusgiro på utskriften.

På funktion tar du bort #pg# och lägger dit "Swish" istället. Funtionen ska se ut enligt nedan: 
"Swish" + ": "+ %Prm->Postgiro

Hoppas detta hjälper dig!
dmd-consulting
NY MEDLEM

Hej!

Du har helt rätt. Dock trodde jag att det inte skulle funka då jag fick ett felmeddelande så jag vågade inte spara med ändringen men nu på din inrådan gjorde jag det såklart och det funkade finfint.
Stort tack för hjälpen och jag lägger in felmeddelandet bara för saken skull så du ser vad jag såg...
Kalle Lindblad
ANSTÄLLD

Bra att det löste sig DMD-Consulting !
Jennyy-y
NY MEDLEM

Hej! Om jag har visma eekonomi och fakturering och kunden vill ha ett kvitto när jag fått inbetalning via swish. Hur gör jag det lättast? 🙂