Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Kundnummer utan namn

Kan man ha ett kundnr , tex. nr 100 , utan namn och adress så att man vid en tillfällig kund kan nyttja detta kundnr och just vid faktureringstillfället skriva in namn+adress. Dvs i kundreg så finns det flera fakt under nr 100 men inga namn.  Bra att ha vid en tillfällig kund som kanske inte återkommer .

4 SVAR 4
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej! Absolut, möjligheten finns att ändra namn och adress på ett befintligt kundnr. Detta bör göras med försiktighet/medvetenhet givetvis eftersom statistiken sparas på det kundnumret.

Du kan också skapa en faktura och helt enkelt skriva in Namn och adress på fakturan utan att spara något alls i kundregistret. 
Fd medlem
Inte tillämpbar

F.d. fakt.progr. hade vi kundnr 1100 och där hamnade (mestadels) engångsfakt med faktnr , bra att ha t.ex. vid årsskifte där flera kunder hamnade under samma kundnr men där resp. faktnr var
viktigast. Men jag kan alltså skapa ett kundnr utan namn och vid varje enskild fakturering just då skriva in namn adress UTAN att det sparas under kundnr ?
Fd medlem
Inte tillämpbar

Ja precis, det går att spara en kund i kundregistret med bara kundnr och ändrar du namn och adress bara på fakturan sparas det inte ner på kundkortet. 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Kanon !! Tack.     haha då fortsätter vi nog med 1100 här oxå.....