Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

miaekman
UTFORSKARE

P27, XML pain.001 och ISO200022 - sämre än tidigare format

Hej, vi trodde att det nya Bankfilsformatet skulle bli något BÄTTRE, inte SÄMRE!? Man kan inte skicka med svenska kredit notor om det inte ligger med en debet faktura från samma Leverantör som har ett högre värde. Varför? I tidigare format kunde man skicka med kredit notor när som helst, som banken drog mot kommande betalningar till Leverantören (fakturor som skickats till banken tidigare och låg och väntade på förfallodatum).

Och har man Handelsbanken så kan man inte skicka med utländska kredit notor över huvud taget. Ofattbart! Mer krångel och arbete för oss.

Vem är det man ska klaga till? Vi hoppas att Visma kan vara med och påverka genom att föra vidare klagomål så att detta nya system kan förbättras. Tack! 

2 SVAR 2
Jenny Sjöström Sannéus
APPLICATION SPECIALIST

Hej @miaekman

 

Jag förstår att det känns krångligt när du har kunnat hantera kreditfakturor på ett annat sätt tidigare. Precis som du skriver behöver det finnas minst 1 debetfaktura som är på ett högre belopp än vad kreditfakturan är på men det går också om du har flera debetfakturor. Läs mer om hur du hanterar kreditfakturor i vår vanliga fråga Hur hanterar jag kreditfakturor i formatet XML/ISO20022? 

Jag skulle rekommendera att du vänder dig till Handelsbanken i ditt fall då vi från Visma Spcs inte har någon möjlighet att påverka hur betalfilerna ska se ut. 

 

Ha det gott!

/Jenny

miaekman
UTFORSKARE

Hej Jenny, ja, vi har kontaktat Handelsbanken och framfört vår kritik. Jag tänkte att det kunde kanske vara bra att ni på Visma vet om problemet och om ni får många frågor och klagomål från era kunder så kan ni också framföra det till bankerna. Man förväntar sig ju att utvecklingen ska gå framåt och förbättras, inte ett stort steg bakåt och försämras.  Ha det gott du med! /Mia 😊