Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Dimbo Golf
NY MEDLEM

Regelbunden import av nya kunder till Visma 2000 från Excel-fil

Hej! Jag hittar ingen information kring hur man regelbundet kan importera nya kunder/medlemmar (ca 10-30st/vecka) i Visma Administration 2000 ifrån tex Excel.csv eller liknande fil. Vi använder idag Sharespine som en brygga mellan Askås och Visma vilket fungerar bra då kunder gör en beställning samtidigt som de registrerar sig som kund i vår e-handel. När kunden lägger en order i Askås ser Sharespine till att kunduppgifterna följer med ordern och skapar då samtidigt upp en ny kund/kundnummer i Visma 2000.

 

När kunden först dock enbart registrerar sig som kund i e-handeln (Askås) för att se utbudet och våra medlemspriser kan Sharespine inte skapa upp kunden i Visma 2000. Att exportera en kundfil (tex Excel csv eller txt) från Askås är väldigt smidigt för oss men hur sjutton hur importerar vi sedan den filen regelbundet/veckovis i Visma 2000 på ett smidigt sätt?

 

Problemet: I fysisk butik använder vi Cash-IT kassasystem och när kunden som registrerade sig på internet men inte handlade där utan kommer till den fysiska butiken för att handla finns ju inte kundnummret i Cash-IT då det hämtar informationen från Visma.

1 SVAR 1
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @Dimbo Golf 

 

Välkommen som ny forummedlem. 

 

I Visma Administration finns det ingen möjlighet att importera kunder via Exel eller andra filformat regelbundet direkt i programmet.

 

Vårt tips är att du istället hör med din integrationspartner om de har möjlighet att bygga om eller utöka integrationen så att kunder importeras trots att ingen order sker. 
 

Ha en fin eftermiddag och välkommen tillbaka till forumet framöver. 

/Tinna