Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Jocke_B
NY MEDLEM

SQL säkerhet

Hej! Jag har en fråga på hur ni ser på säkerheten med att all data som finns i SQL databasen, kund- personuppgifter m.m.
Som jag förstått det hela så vill ni att databasen skall vara öppen vilket i så fall ökar risken för att obehöriga kan komma åt dessa data. Kan vi slå på Windows Autensiering?

8 SVAR 8
Helena Andersson
APPLICATION SPECIALIST

Hej Jocke_B!
Vi kör redan med Windows Autensiering i Visma Administration. 
Jocke_B
NY MEDLEM

Ok, hittade ingen hjälp om detta i support om hur man ändrar till windows från SA. Är det via Assist?
Helena Andersson
APPLICATION SPECIALIST

Hej Jocke_B
Det är inget som finns i Assisten, anledningen till att det inte finns i hjälpen är för att det finns i Windowsmiljön och inte i själva programmet. Så hur du exakt gör är inget jag kan svara på eller rekommendera dig att göra.
Jocke_B
NY MEDLEM

Hade precis kontakt med supporten och de vet inte hur man gör!! Ditt svar ger ju en viss förhoppning om att det också går att utföra med supportens hjälp men frågan är hur man skall kunna få hjälp med det.. Jag vill ju inte stå med problemet att jag ändrat manuellt i SQL databasen och sedan får svar att supporten  inte kan hjälpa mig om det sedan inte fungerar ( har tyvärr hänt tidigare) Risken är ju att jag står med rättighetsproblem tex om en databas skall skickas in för rättning eller något anrop som blir fel etc.


Helena Andersson
APPLICATION SPECIALIST

Hej Jocke_B!
Ändra du i den befintliga SQL-en som följer med programmet så blir det problem om du även använder andra program från oss med SQL-databas. Vi supportar bara SQL-Installationen som standard och inte efter en ändring. Om du vill så kan jag be en kollega kontakta dig så kan ni två diskutera dina funderingar. 

Tack, ja jag tar gärna emot hjälp i frågan eftersom AD inloggning inte är tillräcklig säkerhet för mail (se trådar om lönebesked via mail) så är datan i SQL databasen lika viktig att hantera.   

Hej.
Ber en kollega ringa dig. 

Tack