Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

burbage
NY MEDLEM

Säkerhetskopiering tar lång tid

Är det fler än jag som råkat ut för att säkerhetskopieringen tar evigheter numera och att hela datorn hänger sig under tiden? Chattade med supporten i dag men fick ingen som helst hjälp, bara rådet att säkerhetskopiera när jag slutar för dagen men vad händer då med GDPR när min dator är igång när jag går hem och vem som helst kan komma in i ekonomiprogrammet och hela datorn?

12 SVAR 12
LW____
NY MEDLEM

Om du låser skärmen med ett unikt lösenord kommer ingen åt dina data.

//L

burbage
NY MEDLEM

Skärmen är låst med ett lösenord men jag kan ju inte logga ut när säkerhetskopiering pågår, alltså blir inte skärmen låst

Jag tar hela tiden backuper med skärmen låst: Ctrl+Alt+Del samt Enter å så är det klart och datorn arbetar i bakgrunden, eller gör du på annat sätt???

//L

jag tar backup när jag arbetat klart för dagen och problemet blir att hela datorn hänger sig och jag kan inte göra nånting. Jag har försökt med ctr-alt-del men det kommer bara upp att jag måste avsluta programmet innan annars kan data gå förlorad och det känns ju inte helt ok. I går gjorde jag säkerhetskopieringen en halvtimme innan jag slutade och då var det färdigt till min arbetsdag var slut men jag kan ju inte göra nånting under tiden, sitta och rulla tummarna.

OK - då kanske du inte loggar på med användarnamn och lösenord när du startar upp på morgonen, eller? Är det så att när du startar datorn på morgonen kommer du direkt in utan att logga in?

//L

När jag startar datorn loggar jag in med lösenord men jag har inte lyckats få till inloggning på Visma. Även om jag loggar ut från Visma är kommer jag direkt in i programmet när jag startar det på dagen därpå.


  • Arkiv -> Lösenord

  • Arkiv-> Användare


... beroende på. Men det är inte att man låser Visma jag talar om, utan jag talar om att låsa skärmen. Loggar du på datorn med användarnamn och lösenord, bör du kunna låsta med Ctrl+Alt+Del och välja Lås datorn.

Det handlar inte om att starta om eller att stänga av eller att logga av, det handlar enbart om att låsa skärmen så ingen obehörig kommer åt datorn om du går på muggen. Tänk om nån skickar ett målande kärleksmail till en kollega från din e-maillåda för att skoja med dig när du är iväg. Det är inte så skoj... Det har hänt mig!

//L

Nu förstår jag hur du menar! Tack, har aldrig tänkt på att det alternativet finns men problemet kvarstår. Vismas säkerhetskopiering låser hela min dator så jag kommer inte dit där jag kan låsa datorn.

Aj, då...
Då får nog Visma själva hjälpa till med ett svar. Jag går bet.

//L

Tack ändå och Visma har jag redan försökt med och de kunde inte och verkade helt ointresserade av att lösa mitt problem.
dmd-consulting
NY MEDLEM

För oss fungerar backuper fint och hela programmet ha blivit magiskt mycket snabbare med senaste uppdateringen. Det enda som strular rejält är mail ut efter senaste uppdateringen men backuper rullar fint för oss i alla fall.
Helena Andersson
APPLICATION SPECIALIST

Hej burbage!
vilken version av Administration sitter du i idag? Upplever du fortfarande att det hänger sig vid säkerhetskopieringarna? Hur har du installationen och vart sparar du kopian?